0
Főoldal Blog bejegyzések Kérsz pizzasört, kobrabort vagy angolnás üdítőt?

Kérsz pizzasört, kobrabort vagy angolnás üdítőt?

Kérsz pizzasört, kobrabort vagy angolnás üdítőt? Ha azt hiszed, hogy ittál már bizarr és furcsa italokat, képgyűjteményünk után újra átgondolod a véleményedet.

Ha eddig azt gondoltad, hogy a vaníliás kólánál vagy a medvecukros vodkánál nincsen perverzebb összeállítás az italok világában, nagyot tévedtél. A Falatozz.hu bevezeti az olvasókat a világ legabszurdabb üdítőinek és alkoholjainak kínálatába.

Kezdjük bemelegítésként a kólával, amelyből már sokaknál a vaníliás változat is kiüti a biztosítékot. A hőbörgők mit szólnának egy liter mojitós, sós-dinnyés vagy joghurtos mutációhoz?

különleges kólák

Ha már üdítő, folytassuk valami izgalmasabbal: a Morinaga cég Japánban egy tejes shake-re hasonlító, palacsinta ízű üdítőt dobott piacra. Ha a szádba szórsz mellé egy kis kakaóport, bizonyára teljes lesz a harmónia.

palacsinta ízű ital

Aki pedig egészen extrém ízélményre vágyik, annak ott van a roston sült angolna ízű szóda. Kettesével vedelnéd, mi?

roston sült angolna ízű ital

Térjünk át a keményebb innivalókra, hiszen az alkohol is kimeríthetetlen forrása a vadabbnál vadabb kombinációknak. Az amerikai Idaho államban borsos szalonna ízesítésű vodkát lehet kapni, Alaszkában pedig füstölt lazacos vodka kapható. Akinek ezek még mindig nem elég furcsák, megkóstolhatja a frissen kaszált széna ízét és illatát felelevenítő vodkát is.

különleges vodkák

Ha nem vagy vodkás, a pizza ízű sört neked találták ki, hiszen ki ne akarná a kedvenc ételét és italát egyben letudni? (Segítünk: senki.) Tom és Athena Sedfurth vendéglátósok évekig tartó kísérlete nyomán született meg a pizzasör, amely búzából, illetve fokhagymával, paradicsommal, bazsalikommal, oregánóval készült.

pizzasör

Ha már a gyorsételek és az italok keresztezésénél tartunk, egy québeci üzletlánc, a Couche-Tard pedig azzal hökkentette meg a vásárlókat, hogy pizza és spagetti ízesítésű jeges italokat kínált a hőségben.

pizza és spagetti ízű jeges ital

A végére pedig jöjjön a legsokkolóbb ital, amely egyébként Délkelet-Ázsiában teljesen hétköznapi koccintósnak számít. A kígyóbor úgy készül, hogy a szerencsétlen hüllőt, általában kobrát rizspárlatban áztatják, és speciális fűszereket adnak hozzá, sőt, néha skorpiót is. A bor érdekessége, hogy alkoholtartalma semlegesíti az állatok mérgét.

kígyóbor

Ám nehogy azt higgyétek, hogy csak a modern kor szül ennyi abszurd innivalót: az ókorban a gladiátorok például hamuból készült itallal erősítették magukat és csontjaikat.

Tóth Noémi

 

Források:

szeretlekmagyarorszag.hu

sztarcafe.com

huffingtonpost.com

mno.hu/tudomany

blikk.hu

erdekesvilag.hu

 

Ajánlott cikkek
Ezt kóstoltuk Thaiföldön
Olvass tovább
Az európai utcák főételei - A 10 legjobb európai street food
Olvass tovább
A pizzarendelés extrém oldala
Olvass tovább