0
Főoldal Blog bejegyzések Ételfaragás mesterfokon

Ételfaragás mesterfokon

Ételfaragás mesterfokon Kíváncsi vagy, mit művelnek az igazán tehetséges művészek a hétköznapi zöldségekkel és gyümölcsökkel?

Precizitás, türelem és némi ehető – és sajnos romlandó – alapanyag kell mindössze ahhoz, hogy gyönyörű alkotások szülessenek. Néhány ételszobrász elképesztő szintre emelte a tudományát, ezekből gyűjtött néhány példát a Falatozz.hu a Pinterest segítségével.

almafaragás

Egy szem alma szinte minden ház éléskamrájában megtalálható, úgyhogy már csak annyi van hátra, hogy farigcsáljunk bele néhány motívumot. Mondanánk, hogy egyszerű a feladat, de azért kissé túlzás volna ilyet állítani, elnézve az alábbi megoldásokat…

dinnyefaragás

Dinnyefarigcsálásról már mindenki hallott, de ilyen vérfagyasztó részletességgel kivitelezett munkát talán még kevesen láttak. Érdemes abba is belegondolni, hogy mivel a dinnye textúrája eléggé légies, vizes, rendkívül nehéz lehet vele dolgozni is.

répafaragás

Egy olyan egyszerű dolog, mint a répa is tud ám lenyűgöző lenni, ha megfelelő kezekbe kerül. Nézd meg azokat az aprólékos mintákat, hogy mennyire stimmel minden egyes miniatűr bemetszés szélessége és mélysége!

avokádó- és brokkolifaragás

Ezt a kicsipkézett avokádót biztosan nem lenne szíved egy tonhalsalátába szeletelni, ahogyan a brokkolit sem pürésítenéd le rögtön, hogy levest készíts belőle. Ezt nevezik egészséges művészetnek a javából!

papaya- és tökfaragás

Balra egy papaya, jobbra egy tök – ez elsőre egy szokványos csendélet kezdete is lehetne, de ennél azért izgalmasabbat álmodtak meg a készítők. El sem merjük képzelni, hány munkaóra van egy-egy ilyen darabban.

cukkinifaragás

Amikor töltött cukkinit sütsz, biztosan eszedbe sem jut, hogy ezt is ki lehetne hozni belőle. Bónuszként mutatunk egy látványos trükköt, amit te is el tudsz készíteni, íme a cukkinibálna!

Rossz belegondolni, hogy pillanatok alatt elszíneződnek és tönkremennek ezek a csodás alkotások…

 

Kovács-Tóth Noémi

Ajánlott cikkek
Ételek, amelyek megihlették a legnagyobb festőket
Olvass tovább
Így válik egy egyszerű ételből műalkotás!
Olvass tovább
Bizarr rémtorták
Olvass tovább