0
Főoldal Blog bejegyzések Amerikában most az aranyozott csirke a menő

Amerikában most az aranyozott csirke a menő

Amerikában most az aranyozott csirke a menő Egy New York-i étterem 24 karátos aranyporba forgatott csirkeszárnyakat kínál.

Az amerikai The Ainsworth pub egy helyi hírességgel, Jonathan Cheban „Foodgod”-dal – Kim Kardashian legjobb barátjával – karöltve megálmodta az idei év legnagyobb kajaőrületét. Az extravagáns étel úgy készül, hogy a csirkeszárnyakat sós vízben pácolják 12 órán keresztül, majd egy házi fűszerkeverékkel dörzsölik be a húsokat. Végül forró olajban kisütik a szárnyakat, és szemcsékre zúzott, lágy aranyporba forgatják. Brian Mazza, az étterem tulajdonosa azzal indokolta ezt a fogást, hogy valami igazán különlegeset szerettek volna készíteni, amit soha senki nem csinált azelőtt és semmihez sem hasonlítható.

Foodgod és kreációja, az arany csirkeszárny

A 10 darab aranyozott csirkeszárny 45 dollárba, azaz körülbelül 12 ezer forintba kerül, és kéksajtmártással tálalják. Ha 50 darabosat kérnek a vendégek 1000 dollárért, egy üveg Ace of Spades pezsgő is jár mellé (amely italmárka egyébként a rapper Jay-Z tulajdonában áll).
A Falatozz.hu-n ennek törtrészéért ajánlunk csirkeszárnyakat, igaz, aranypor nélkül, de cserébe nem kell New Yorkba utaznod, hanem mi vitetjük oda hozzád!

 

Forrás: cnn.com

 

Ajánlott cikkek
A pókevés misztériuma
Olvass tovább
A konyha új sztárja
Olvass tovább
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
Olvass tovább