0
Főoldal Blog bejegyzések A pókevés misztériuma

A pókevés misztériuma

A pókevés misztériuma Hol, ki, hogyan és miért eszik szőrös nyolclábúakat? Érdekes és borzongató tényeknek jártunk utána.

Az egyre fogyó élelmiszerkészletek, az állattartás miatti környezetszennyezés és az egzotikumok iránti érdeklődés egyaránt állhat az ízeltlábúak elfogyasztásának hátterében. Ugyanakkor Kambodzsában – ahol ez a fogás rendkívül népszerű, már-már nemzeti street foodnak számít – nyilvánvalóan az az egyszerű ok, hogy nincsen pénzük más húsra, és a pókban sok a fehérje, amely viszont szükséges a szervezet számára. Ráadásul nagyon el is szaporodtak ezek a nem túl szívmelengető, de méretes jószágok. Kambodzsa központját, Skuont Pókvárosnak is szokták miatt nevezni, mivel ott a legelterjedtebb ez az étek. Főleg az óriási, szőrös tarantula iránt nagy a kereslet, amely ráadásul mérgező is, de főzés közben távoznak belőle a káros anyagok. A kisütött pók íze állítólag viszonylag semleges, emiatt fokhagymával és fűszerekkel szokták ízesíteni, és egészben megsütve árulják.

Az USA-ban, az észak-karolinai Durhamben is meg lehet kóstolni ezt a különlegességet: a Bull City Burger nevű helyen lehet kapni Tarantula burgert (csak áprilisban megnyerhető fogásként).

pókburger

Ha arra gondolsz éppen, hogy nincs az az isten, hogy te a szádba vegyél egy ilyet, sőt, egy méteres körzetben sikítva menekülsz tőle (ahogyan a cikk szerzője), akkor látnod kell ezt a videót. A gyönyörű, sikeres és gazdag Angelina Jolie ezen a felvételen ugyanis a gyerekeivel együtt sütögeti és eszegeti a legnagyobb békében és boldogságban a madárpókokat. Készít hozzájuk némi skorpiót is, amit szerinte nehéz elrágni, de azért ízletesnek találja az elkészült nassolnivalókat. Komoly mértékben csökkenti a szexuális kisugárzását a szájából kilógó pókláb, ugye?

Az interneten régóta keringő rémhír szerint, aki nem akar szándékosan pókot enni, az is lenyel belőle néhányat évente, méghozzá alvás közben. Szerencsére erről az információról kiderült, hogy semmi valóságalapja nincsen.

Magyarországon egyelőre egyik étterem kínálatában sem található ízeltlábú csemege, de ha neked megfelelnek a hagyományos ízek, rendelj valamit a Falatozz.hu-ról.

 

Források:

urbanlegends.hu

erdekesvilag.hu

vakaciozzunk.co.hu

24.hu

index.hu

 

 

Ajánlott cikkek
Kérsz pizzasört, kobrabort vagy angolnás üdítőt?
Olvass tovább
Döner és egyéb állatfajták
Olvass tovább
Te bekapnál egy lángoló desszertet?
Olvass tovább