0
Főoldal Blog bejegyzések Több pénzt költünk nyáron az ételrendelésre

Több pénzt költünk nyáron az ételrendelésre

Több pénzt költünk nyáron az ételrendelésre Több salátát és jóval több cukros üdítőt teszünk virtuális kosarunkba a forró hónapokban, de zömében ugyanazokat a laktató főételeket választjuk, mint télen – derül ki a Falatozz.hu felméréséből.

A szervezetünknek másra van igénye a különböző évszakokban, és ez az ételrendelésünkben is megmutatkozik néhány területen. A januári és a júniusi ételrendelési adatokat összehasonlítva 23%-kal nőtt nyáron a salátarendelések, illetve 31,5%-kal az üdítőrendelések aránya a Falatozz.hu országos ételrendelő portál felmérése szerint. Eddig érthető az eredmény, hiszen a nagy melegben jobban kívánjuk a könnyebb, alakbarát fogásokat, nem beszélve az izzadás miatt bekövetkező folyadékveszteségről.

Ami az italokat illeti, a rendelési listát a nyári hónapokban egyöntetűen a kóla vezeti (négyszer annyi fogy belőle, mint az ezüstérmes innivalóból), utána jön a jegestea, dobogósként pedig a különféle narancsitalok végeztek. A fogyasztási szokásainkról sokat elárul, hogy míg az energiaitalok a negyedik helyen szerepeltek, az ásványvíz csak a hatodik lett a sorban.

Ami viszont meglepő, hogy bár azt hinnénk, hogy a zsírtartalékok miatt télen áldozunk több pénzt az étkezésünkre – azaz a kalóriabevitelünkre –, az átlagos kosárérték 2018. januárjában 2609Ft volt, míg júniusban már 2757Ft. Azaz a megrendelők valamivel nagyobb összegért rendeltek házhoz ételt nyáron, mint télen.

infografika

A legnépszerűbb ételkategória mindkét megfigyelt időszakban (január és június) egyformán alakult idén: a közönségkedvenc a pizza, a frissensült és a hamburger. Ami a magyarok kedvenc főételeit illeti, legyen szó izzasztó kánikuláról vagy jeges hóviharról, a magyarok gasztronómiai ízlésére az időjárás nincsen különösebb kihatással. A legnépszerűbb téli és nyári tételek listája ugyanis többé-kevésbé megegyezik egymással: a lista első három helyezettje a hasábburgonya, a gyros tál és a rántott sajt. Annyi különbség azonban megfigyelhető, hogy míg télen a sonkás verzió fogy a legjobban a pizzák közül, nyáron a Hawaii, azaz az ananászos a sláger. A leleményes magyar dolgozók talán így csempésznek némi karibi életérzést a munkaebédjükbe…

Ajánlott cikkek
A nagyobb jobban megéri
Olvass tovább
Segítség, mostantól iskolában eszik a gyerek!
Olvass tovább
A pizzarendelés extrém oldala
Olvass tovább