0
Főoldal Blog bejegyzések A nagyobb jobban megéri

A nagyobb jobban megéri

A nagyobb jobban megéri Tudjuk, hogy mindenki utálja a matekot, de akkor azért jól jön, ha a saját pénztárcánkról van szó. Nézegesd hümmögve a szép pizza-infografikánkat, légy te is tudatos megrendelő!

Enni alapvetően nem csak vegetatív, hanem társas tevékenység is. Tehát a pizzaevés sokszor csoportos aktusba torkollik, amely felvet egy rakás kérdést, a minőségtől a feltéteken és a mennyiségen át az árakig. A Falatozz.hu abban nem tud segíteni, hogy ki mit szeret, de az alábbi infografikával segít eldönteni legalább azt, hogy anyagilag hogyan jöttök ki a legjobban, ha sokan rendeltek egyszerre pizzát.

infografika

Három méret van versenyben: az átlagos méreteknek számító 26cm-es és 32cm-es (ne aggódjatok, még mindig a pizzáról van szó), illetve az XXL. Alatta láthatjátok, hogy ha van a társaságnak 1990Ft-ja, akkor abból mennyi 26cm-es és 32cm-es pizza jön ki, de vásárolható ebből az összegből egy darab óriási XXL pizza is, igaz, csak a Falatozz.hu-n (lásd az ehavi akciót: www.falatozz.hu/xxl-pizza).

Ezután kiszámoltuk nektek, hogy mennyi ezeknek a különböző méretű pizzáknak a négyzetcentiméter-ára: a 26cm-eseknek 1,88 Ft, a 32cm-eseknek 1,62 Ft, míg a családi méretnek 1,48 Ft.

Ha ez az adathalmaz még nem lenne eléggé beszédes, nézzük meg azt, hogy ha meghagyjuk a szélét (mert lássuk be, a feltétektől és sajttól tocsogó középrész a lényeg), akkor ez az arány hogyan tolódik el. Az utolsó ábrán jól látható, hogy a 26cm-esnél 2,63 Ft, a 32cm-esnél 2,11 Ft, az XXL méretűnél pedig 1,74 Ft a négyzetcentiméter-ár. Tehát az utóbbi esetben jártok a legjobban, ha egyszerre akartok spórolni és jóllakni is.

Tóth Noémi

 

Ajánlott cikkek
A legfurcsább pizza-feltétek
Olvass tovább
A Margherita pizza egy királyné nevét viseli
Olvass tovább
A pizzarendelés extrém oldala
Olvass tovább