0
Főoldal Blog bejegyzések Ma van a Család Nemzetközi Napja!

Ma van a Család Nemzetközi Napja!

Ma van a Család Nemzetközi Napja! Május minden évben a családok hónapja, mely az Anyák napjával kezdődik, és a Gyermeknappal záródik.

1994-ben az ENSZ május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés a figyelmet a családra, a társadalom legfontosabb „intézményére” irányítja.

A modernkori család fogalma

A 21. században a technológia fejlődésével a távoli rokonokat közelebb hozhatjuk magunkhoz, ám a közeli családtagok gyakran elszigetelődnek egymástól még akkor is, ha egy háztartásban élnek. Legfőképpen a kiskamaszokat érinti a digitális börtön fogalma, ők azok, akik gyakran csak akkor jönnek ki a szobájukból, amikor "kötelező". Érdekesség, hogy a 70-80 év körüli korosztályban is többen válnak a kütyüjeik rabjává.

Régen megszokott volt, hogy több generáció élt egy fedél alatt, így minden feladatot meg tudtak osztani egymás között. Legyen szó a gyereknevelésről, főzésről vagy a ház körüli munkálatokról. A család egy egységet jelentett.

A Család Nemzetközi Napja 2024

A mai napon, ha teheted, szentelj több figyelmedre a családodra, legyen az közeli vagy távoli. Hívd fel a rég nem látott rokonodat, vagy valamelyik messze élő szülődet, esetleg hétvégére tervezz valamilyen családi programot.

Tuti tipp: már azzal rengeteget tehetsz a családi egység erősítéséért, hogy az esti étkezéseket együtt fogyasztjátok el! Ha a Falatozz.hu-n rendelsz, akkor azt az időt, amit főzésre fordítanál, a szeretteiddel is eltöltheted!

Ajánlott cikkek
Ezeket biztosan nem tudtad a pizzáról!
Olvass tovább
Egyre többen választják a vega fogásokat
Olvass tovább
Élj környezettudatosan!
Olvass tovább