0
Főoldal Blog bejegyzések Hollywood konyhatündérei

Hollywood konyhatündérei

Hollywood konyhatündérei Scarlett Johansson számára a főzés terápia, Beyoncé a zöldbabra esküszik, míg Lady Gaga a tésztáival, Matthew McConaughey a grillezett húsaival hódít.

A világ legfelkapottabb színészei és énekesei megengedhetik maguknak, hogy minden nap étterembe járjanak, sokuknak mégsem ez jelenti az igazi élvezetet. A Falatozz.hu összegyűjtött néhány hírességet, akik örömmel főzőcskéznek, amikor idejük engedi.

A vászontól a főzőlapig

Gwyneth Paltrow második karrierként gondol a konyhára: blogja, a szuperegészséges recepteket is tartalmazó Goop rendkívül felkapott lett, ahogyan receptkönyve is. A kötetet Father’s daughter, azaz Apja lánya címmel adta ki, ugyanis imádott édesapjától, Bruce-tól örökölte a főzés iránti szenvedélyét.

Sandra Bullock ezzel szemben édesanyjától leste el a praktikákat, aki rendszeresen adott partikat az otthonukban, és mindenkit levett a lábáról a főztjével, különösen a tortájával. Sandra ezt a hagyományt testvérével, Gesine-nel együtt viszi tovább. A bombázó Scarlett Johanssonról sokan azt sem feltételezik, hogy egyáltalán szokott enni, de állítása szerint kifejezetten szeret főzni, méghozzá egyedül, ami „felér egy terápiával. Beteszek valami zenét, esetleg iszom egy pohár bort, és készítek egy török bolognait vagy frittatát.”

Mikrofon helyett fokhagymanyomó

Az ismert énekesnők körében sem szokatlan, ha valaki nem csak a hangjával bűvöli el a közönségét, hanem a főztjével is. Jennifer Lopez gasztronómiai készségeit volt férje, Marc Anthony magasztalta az egekig. Lady Gagának a vérében van az olasz konyha, és büszke mind a húsgolyóira, mind a tésztakölteményeire.

A ritkábban, de lelkesen kuktáskodó Beyoncé szerint pedig a zöldbab a legegészségesebb és legízletesebb étel, amitől nem érzed bűnözésnek az evést, pedig olyan, mintha steaket ennél. Utóbbi állításával ugyan vitatkoznánk, de a rizsről alkotott nézeteit maximálisan osztjuk: „gyors, finom és egészséges.”

A férfiaknak is jól tud állni

Természetesen a fakanálra gondolunk: híres és jóképű férfiak ugyanolyan lelkesedéssel és tehetséggel forgolódnak a konyhában, mint női kollégáik. Matthew McConaughey a barbecue és a steak világában merült el, Justin Timberlake pedig a desszertek sütésében.

Daniel Craig séfként dolgozott, mielőtt James Bond lett, és máig borzongás fut végig a gerincén, ha egy működő konyhát lát. David Beckham pedig örömmel vállalja a család főséfje titulust. Victoria, az egykori Spice Girl ezek szerint inkább a férjére bízza a fűszereket…

Tóth Noémi

Fotó: Terry Richardson

Források:

people.com

metro.co.uk

forbes.com

zimbio.com

Ajánlott cikkek
Londoni magyar étteremben vigad a brit politikus
Olvass tovább
Lakomázz úgy, mint egy igazi Lannister
Olvass tovább