Bodza
A bodza hazánk egyik legkedveltebb növénye. Nyáron nincs is finomabb egy jéghideg, citromos házi bodzaszörpnél! Azonban nagyon fontos, hogy csak akkor szedjük le a bodzát, ha már teljesen megérett, hiszen a magja ciánt tartalmaz. Éretlen növény fogyasztása esetén hasmenést és görcsöket okozhat.
Mogyoró
Napjainkban már nagyon sokan allergiásak a mogyoróra, így fogyasztásánál mindig körültekintőnek kell lenni! Következménye lehet az anafilaxia, ami súlyos légúti szűkületet és eszméletvesztést is okozhat.
Szerecsendió
Tudtad? Nagy mennyiségben fogyasztva pszichotikus tüneteket okozhat, mind a hallucináció!
Vörös bab
Fogyasztás előtt be kell áztatni, majd legalább 10 percet forralni, hogy a benne található fitohemagglutinin már ne tudjon kárt tenni bennünk, ugyanis mérgezést okozhat!
Túl sok só
A só a leggyakoribb ízesítőnk, azonban, ha túlzásba visszük felborítja testünk sóegyensúlyát és légzési nehézségeket, keringési panaszokat okozhat.
Paradicsom
A paradicsom szára és levelei erősen mérhetőek! Figyelj oda arra, hogy főzés és fogyasztás közben a zöld részek ne érintkezzenek az étellel, és meg legyen rendesen mosva a gyümölcs!
Rebarbara
Csak a szárát használd fel, mert a levelei mérgezőek! Keringési problémákat és vesekövet okozhat.
Barackmag
De lehetne alma, szilva vagy körtemag is, hiszen a csonthéjas gyümölcsök magja amigdalin-t tartalmaz, aminek az egyik összetevője a cián. Nagy dózisban szédülést, hányást, magas vérnyomást, veseelégtelenséget és kómát is okozhat.
Ha biztonságosan szeretnél jóllakni, rendelj valami finomat a Falatozz-ról!
Forrás:
https://www.mindmegette.hu/mergezo-veszelyes-etelek-fugu-ackee-verkagylo-casu-marzu-53071/
https://www.mindmegette.hu/6-hetkoznapi-etel-ami-barmikor-megolhet-54196/
https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2017/07/16/hetkoznapi-etelek-amik-akar-veszelyesek-is-lehetnek/