1. Méz
Idővel bekristályosodhat, de igazából nem jár le a szavatossága, nem romlik meg. Mivel nagyon kevés a víztartalma a méznek, ezért a baktériumok és gimbák nem tudnak benne elszaporodni.
2. Cukor
A cukor sem romlik meg, amennyiben megfelelően van tárolva. Tartsd a cukrot légmentesen, fénytől és melegtől távol, így marad tartósan használható! Ha nedvesség ér a szemekhez, akkor összecsomósodnak, így pedig elszaborodhatnak benne a bakrétiumok.
3. Fehér rizs
A rizsnél is fontos, hogy megfelelően tárold: légmentesen zárva!
4. Só
A só az egyik legelterjedtebb konzerváló anyag, így nem meglepő, hogy nem jár le a szavatossága. A jódozott só viszont nem tart olyan sokáig, mint jódozatlan párja.
6. Ecet
Az ecet a savtartalma miatt remek tartósítószer. Megfelelően tárolva a klasszikus ecet változatlanul öregszik, azonban más eceteken az idő múlásával apróbb változásokat észlelhetünk. Ilyen változás lehet, hogy a folyadék színe megváltozik.
7. Szójaszósz
A magas sótartalom miatt a szójaszósz sem romlik meg. Ehhez az üveget megfelelően le kell zárni, és sötét helyen érdemes tárolni.
Ezekkel az anyagokat ha elzárod őket sötét helyre, nem nagyon kell bajlódni. Ha viszont valami frissre vágysz, arra itt a Falatozz!
Forrás:
https://www.onegoodthingbyjillee.com/10-foods-that-will-never-expire/