0
Főoldal Blog bejegyzések Dolgok, amik sosem romlanak meg a konyhában!

Dolgok, amik sosem romlanak meg a konyhában!

 Dolgok, amik sosem romlanak meg a konyhában! Te is tapasztalod, hogy olyan gyorsan romlik minden a konyhában? Mutatjuk mik azok az dolgok, amiknek sosem jár le a szavatossága!

1. Méz

Soha nem jár le a méz

Idővel bekristályosodhat, de igazából nem jár le a szavatossága, nem romlik meg. Mivel nagyon kevés a víztartalma a méznek, ezért a baktériumok és gimbák nem tudnak benne elszaporodni.

 

2. Cukor

Soha nem jár le a cukor

A cukor sem romlik meg, amennyiben megfelelően van tárolva. Tartsd a cukrot légmentesen, fénytől és melegtől távol, így marad tartósan használható! Ha nedvesség ér a szemekhez, akkor összecsomósodnak, így pedig elszaborodhatnak benne a bakrétiumok.

 

3. Fehér rizs

Soha nem jár le a rizs

A rizsnél is fontos, hogy megfelelően tárold: légmentesen zárva!

 

4. Só

Soha nem jár le a só

A só az egyik legelterjedtebb konzerváló anyag, így nem meglepő, hogy nem jár le a szavatossága. A jódozott só viszont nem tart olyan sokáig, mint jódozatlan párja.

 

6. Ecet

Soha nem jár le az ecet

Az ecet a savtartalma miatt remek tartósítószer. Megfelelően tárolva a klasszikus ecet változatlanul öregszik, azonban más eceteken az idő múlásával apróbb változásokat észlelhetünk. Ilyen változás lehet, hogy a folyadék színe megváltozik.

 

7. Szójaszósz

Soha nem jár le a szójaszósz

A magas sótartalom miatt a szójaszósz sem romlik meg. Ehhez az üveget megfelelően le kell zárni, és sötét helyen érdemes tárolni.

Ezekkel az anyagokat ha elzárod őket sötét helyre, nem nagyon kell bajlódni. Ha viszont valami frissre vágysz, arra itt a Falatozz!

 

Forrás:

https://www.onegoodthingbyjillee.com/10-foods-that-will-never-expire/

Ajánlott cikkek
A gulyásleves a kanyarban sincs
Olvass tovább
Egyre többen választják a vega fogásokat
Olvass tovább