0
Főoldal Blog bejegyzések Bekapnál egy golyónyi vizet?

Bekapnál egy golyónyi vizet?

Bekapnál egy golyónyi vizet? Környezetbarát és jópofa megoldás az ehető csomagolású ital.

Egyre nagyobb problémát jelent az üdítős palack, amely milliárdszámra gyűlik fel a szeméttelepeken, és rendkívül lassan bomlik le. Mivel inni természetesen kell, ezért a csomagolási szokásokat kellene megreformálni. A Telegraph beszámolt egy újdonságról, amelyről minden Falatozz.hu megrendelőnek hallania kell.

Ooho! - az ehető víz

Az Ooho! nevű projekt három Londonban tanuló diák, azaz a Skipping Rocks Lab találmánya. A fiatalok létrehoztak egy biológiailag lebomló, hínárkivonatból és kalcium-kloridból készülő anyagot, amely körbevonja a vizet, ezáltal emberi fogyasztásra alkalmas és hordozható. Ami az eljárást illeti, egy jégdarabra a még folyékony membránt ráhúzzák, ezért a víz elolvadása után kis csomagok jönnek létre. Kiválóan alkalmazható futóversenyeken, fesztiválokon vagy kiránduláson, és leginkább egy szilikon implantátumra hasonlít. A gyártás ráadásul olcsó, kettő centbe kerül darabonként.

Ooho! - az ehető víz futóversenyen

Tény, hogy még át kell gondolni néhány dolgot ezzel kapcsolatban – például hogyan nem lesz koszos az ehető golyócska, ha ugyebár nem csomagoljuk be, vagy hogyan lehet praktikusan szállítani és tárolni –, de ideje lemondanunk a kényelmes megoldásokról, és megmenteni a bolygót, amíg még lehet. Ez legalább amellett, hogy rendkívül környezettudatos, szupermenő is. Ha nem is esszük meg a burkot (ugyanis ki lehet belőle szívni a folyadékot), sokkal gyorsabban lebomlik, mint a PET-palack.

Egy közösségi kezdeményezés keretein belül már majdnem ezer ember finanszírozta őket, hogy forgalmazhassák a terméket. Itt tudod te is támogatni.

 

Kovács-Tóth Noémi

 

Képek: Instagram

Ajánlott cikkek
Az avokádó és a sörkoktél aranykora jön?
Olvass tovább
Színes gasztrohírek a nagyvilágból
Olvass tovább
Immár a kukorica szivárványszínű és a fagyi fekete
Olvass tovább