0
Főoldal Blog bejegyzések Augusztus története

Augusztus története

Augusztus története Beköszöntött a nyár utolsó hónapja is, lássunk pár érdekességet róla!

Két hónap már el is telt a nyárból, de akinek ez a kedvenc évszaka, még bátran kihasználhatja az augusztust nyaralásra, fesztiválozásra, pihenérsre.

Nevét Augustus Octavianus római császárról kapta, és az, hogy ez a hónap július után szintén 31 napos, annak köszönhető, hogy Augustus császár ugyanannyi napot akart, mint a Julius Caesarról elnevezett július hónapban van.

Mielőtt Augustusra keresztelték volna ezt a hónapot, latinul Sextilis-nek (hatosnak) nevezték, utalva arra, hogy eredetileg ez volt a hatodik hónap a római naptárban, amely kezdetben még a márciussal kezdődött.

A magyarok számára természetesen augusztus 20. a legfontosabb dátum a hónapban, Szent István király napja, az államalapítás ünnepe. A hivatalos ünneplés Budapesten, a Kossuth téren a lobogó felvonásával és a tisztavatással kezdődik, Budán a mesterségek ünnepét tartják, ahol bemutatják Magyarország tortáját. Délután a Szent Jobb-körmeneten tisztelegnek Magyarország fővédőszenje előtt, az ünnepnapot pedig az esti tűzijáték zárja.

Augusztusban több filmsztár forgat hazánkban, valamint a Sziget fesztiválra is jobbnál-jobb előadók érkeznek, lesz még Debreceni Virágkarnevál, Szegedi Szabadtéri Játékok, Strand Fesztivál és sok gasztro rendezvény is, szóval igazán izgalmas hónap elé nézünk!

Mi pedig szuper nyárzáró menükkel készültünk nektek, keressétek a csak nálunk kapható akciókat a partner éttermeink kínálatában:
www.falatozz.hu

Forrás: Wikipédia

Ajánlott cikkek
Érdekességek a vízről
Olvass tovább
Balatoni halak
Olvass tovább
Harry Styles és a standok kedvence: a csemegekukorica
Olvass tovább