0
Főoldal Blog bejegyzések A pirítós koronái

A pirítós koronái

A pirítós koronái Kedvenc házi szendvicskrémek receptjei!

1. Házi májkrém - Rupáner-konyha recept

A házi májkrémben az az egyik legjobb, hogy pontosan tudjuk, hogy mit fogyasztunk, és a recept módosítgatásával tökéletesen a családunk szájára tudjuk formálni ezt a fenséges krémet!

– fél kg kacsamáj vagy csirkemáj
– 4 evőkanál kacsazsír
– 2 közepes fej vöröshagyma összevágva (nem kell túl apróra)
– 1 fehér vagy zöldpaprika összevágva (ezt sem kell túl apróra)
– 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
– 1 teáskanál só
– fél-egy mokkáskanál fekete bors
– 1 evőkanál morzsolt majoranna
– egyharmad bögre fehér bor (0,8 dl)
+ a tetejére 3 evőkanál olvasztott kacsazsír
Elkészítése:
1. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
2. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a paprikát, majd a fűszereket, ráöntjük a bort, és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, ameddig a máj át nem sül kellőképpen. Ezt úgy ellenőriztem, hogy kettévágtam a májat, és mikor már nem volt rózsaszín a közepe, akkor késszé nyilvánítottam.
3. Ekkor megkóstoljuk, ha hiányolunk belőle sót, fűszert, alkoholt, akkor azokat pótoljuk, majd turmixgépben krémesre mixeljük az egészet még melegen.
4. Steril üvegekbe szedjük, talán a csatos a legcélszerűbb, majd a tetejére kacsazsírt csorgatunk, és betesszük egy-két órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Én nem zártam be az üveget, csak miután szépen kihűlt.
5. Két-három nap alatt azért fogyasszuk el

Hozzávalók:

– fél kg kacsamáj vagy csirkemáj

– 4 evőkanál kacsazsír

– 2 közepes fej vöröshagyma összevágva (nem kell túl apróra)

– 1 fehér vagy zöldpaprika összevágva (ezt sem kell túl apróra)

– 3 gerezd fokhagyma felszeletelve

– 1 teáskanál só

– fél-egy mokkáskanál fekete bors

– 1 evőkanál morzsolt majoranna

– egyharmad bögre fehér bor (0,8 dl)

+ a tetejére 3 evőkanál olvasztott kacsazsír

 

Elkészítése:

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk.

2. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a paprikát, majd a fűszereket, ráöntjük a bort, és gyakori kevergetés mellett addig sütjük, ameddig a máj át nem sül kellőképpen. Ezt úgy ellenőriztem, hogy kettévágtam a májat, és mikor már nem volt rózsaszín a közepe, akkor késszé nyilvánítottam.

3. Ekkor megkóstoljuk, ha hiányolunk belőle sót, fűszert, alkoholt, akkor azokat pótoljuk, majd turmixgépben krémesre mixeljük az egészet még melegen.

4. Steril üvegekbe szedjük, talán a csatos a legcélszerűbb, majd a tetejére kacsazsírt csorgatunk, és betesszük egy-két órára a hűtőbe, hogy megdermedjen. Én nem zártam be az üveget, csak miután szépen kihűlt.

5. Két-három nap alatt azért fogyasszuk el.

A recept forrása: https://rupanerkonyha.hu/2016/12/03/abbahagyhatatlan-hazi-majkrem/

Házi májkrém recept a Falatozz-on!

2. Házi kőrözött - Adri's Kitchen

Ezt a hagyományos magyar túrókrémet szinte minden család máshogyan készíti. Készülhet füstölt sajttal, tojással vagy tejszínnel is. Mi is mutatjuk Marton Adrienn receptjét:

Hozzávalók:

- 20 dkg túró

- 20 dkg juhtúró

- 10 dkg 20%-os tejföl 

- 1 fel lilahagyma

- 1 ek pirospaprika

- 1 tk só

- 1 mk őrölt kömény

- 1 csipet bors

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 csokor petrezselyem

 

Elkészítése:

1. A fokhagymát, a petrezselymet és a lilahagymát apróra felvágjuk.

2. Az összes hozzávalót egy tálba helyezzük és egy villa segítségével összekeverjük.

3. Ízlés szerint kenyérre vagy pirítósra kenjük, friss zöldségekkel fogyasztjuk.

A recept forrása: https://adriskitchen.hu/receptek/olvasas/hazi-korozott-friss-zoldsegekkel

 

3. Tojáskrém 

Talán az egyik legjobb dolog, ami tojással történhet! Ráadásul ha valamiért megmarad pár főtt tojás, tökéletes megmentő lehet ez a recept!

Hozzávalók:

- 3 db tojás

- kb. egy evőkanál vaj

- 1 tk mustár

- 2 ek majonéz

- ízlés szerint só

- ízlés szerint bors

- ízlés szerint friss petrezselyemzöld

 

Elkészítése:

A keményre főzött tojásokat egy villával apróra nyomkodom, majd mikor már a tojások darabokban vannak, hozzájuk teszem a tálba a vajat, a mustárt és a majonézt. Így nyomkodom tovább addig, amíg homogén nem lesz a krém. Ez után ízesítem, majd összekeverem. Kész is!

 

Ha vacsira valami mást ennél a Falatozz-on még mindig megtalálhatod a fogadra valót!

Ajánlott cikkek
Pózoló zöldségek
Olvass tovább
Óriási őslajhárnak köszönhetjük az avokádót
Olvass tovább
30 éven belül elfogyhat a csokoládé
Olvass tovább
Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.