0
Főoldal Blog bejegyzések Sonka SOS - húsvéti maradékmentés

Sonka SOS - húsvéti maradékmentés

Sonka SOS - húsvéti maradékmentés Te is sajnálod kidobni a húsvéti sonkát? Inkább adj neki új életet, és készítsd belőle szuper maradékmentő ételeket!

1.) Melegszendvics

A megmaradt sonka felhasználásának a legegyszerűbb módja a melegszendvics!

Felvágott helyett főtt sonka

Az első verzió az, ha a felvágott helyett a szendvicsre egyszerűen vékonyra vágott húsvéti sonkát teszel. 

Sonkás melegszendvicskrém

Az apróra vágott húsvéti sonkát keverd össze ízlés szerint vajjal, krémsajttal és tejföllel. Sóval, borssal, zöldfűszerrel ízesítsd, majd szórj rá sajtot és pirítsd pirosra sütőben!

Sonkás melegszendvics

2.) Tészta

Sok volt a nehéz ételből? Készítsd egy gyorsan elkészíthető, tésztás vacsorát a megmaradt sonkából!

Carbonara spagetti

4 db tojást keverj össze 10 dkg sajttal. Tedd fel főni a tésztát a zacskón található utasítások szerint. A főzővízből tegyél el egy pohárral, majd pirítsd meg zsiradékon a húsvéti sonka maradékát. Ha elkészült, öntsd rá a tojásos masszát, majd a maradék főzővizet, ízesítsd ízlés szerint sóval és sok borssal, és kész is!

Carbonara spagetti

Milánói spagetti

A sonkás-gombás-paradicsomos spagettit készítsd el a maradék sonkával! Gyors vacsora rohanó hétköznapokra - és így a sonkát sem kell kidobni!

Sütőben sült sonkás tejfölös tészta

A mindentbele tésztába tehetsz bármit, ami otthon megmaradt: zöldséget, főtt tojást, és ami a legfontosabb: maradék húsvéti sonkát! A szószhoz is használhatsz azt, ami van otthon: tejfölt vagy akár tejszínt is. Keverd össze kifőzött tésztával az öntetet, szórd meg sajttal, majd süsd össze a sütőben!

3.) Rétes

Ha Nálatok túl unalmas a tészta és a melegszendvics, próbálj ki valami újdonságot, és készíts a maradék sonkából rétest! A receptet itt találod hozzá:

https://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-ujhagymas-retes

4.) Pizza vagy kenyérlángos

Nálunk mindig szeretettel fogadja mindenki a pizzát. Nálatok is? Dobj össze egy házi verziót a maradék húsvéti sonkával és egy kis sajttal. Ha valami magyarosabbra vágysz, készíthetsz langallót is!

Sonkás pizza

5.) Nokedlis egytálétel

A következő ötlethez nem kell semmi más, sak egy kis nokedli, és az otthoni maradék hozzávalók. Pirítsd le a maradék húsvéti sonkát, nyomkodd bele a megmaradt tojásokat, keverj bele lilahagymát vagy snidlinget, egy kis tejföl és kész is az isteni finomság!

Te melyiket választod a sonka felhasználására? Nálatok már mind elfogyott a sonka? Válassz sonkás finomságaink közül a Falatozz.hu-n és rendeld meg!

Ajánlott cikkek
A carbonara spagetti titka: bányászok és gyorsaság
Olvass tovább
A Húsvét rejtelmei
Olvass tovább