0
Főoldal Blog bejegyzések Mit ehetünk a karácsonyi vásárokon?

Mit ehetünk a karácsonyi vásárokon?

Mit ehetünk a karácsonyi vásárokon? Kigyűjtöttük az adventi vásárok tipikus ételeit.

 

Ha december, akkor hangolódás. A városok ünnepi fényekbe öltöznek és megkezdődnek a karácsonyi vásárok. Tavaly a legtöbb helyen a pandémia miatt elmaradtak az ünnepi kavalkádok, idén azonban újra látogathatóak, de csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek.

 

Fények, illatok, díszek, ízek, szeretet, hangolódás, ünnep. Ezek a szavak jellemzik talán legjobban a karácsonyi vásárokat. Egy kis téli meseország. A terek megtelnek árusokkal és finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal. És hogy mik a tipikus vásáros ételek, amiket nem érdemes kihagyni? Most összegyűjtöttünk párat!

 

 

Az egyik legnépszerűbb étel, ami nem csak az adventi ünnepségeken, hanem a legtöbb vásáron sztárnak mondható, az a kellően fűszeres sült kolbász és hurka, egy kis kenyérrel és savanyúsággal, illetve a sajtos-tejfölös lángos. Ez a hónap nem a diétáról szól, így a vásárokon fellelhető finomságok sem a könnyedségükről híresek. Aki a húsos ételek szerelmese, annak ez a rendezvény egy álom, hiszen az omlós malacsülttől, a marhapörköltön át, a sült oldalasig minden megtalálható. Aki pedig nem bírja ki karácsonyig, az már itt is jóllakhat egy kis töltött káposztától.

 

 

Amennyiben valami egyszerűbbet enne az ember, akkor a lepény a tökéletes opció. Számos verzió létezik belőle, a húsostól kezdve a zöldségesekig.

 

A sok sós étel után, méltó befejezése az ünnepi sétának egy mennyei desszert és egy kis aromás forró ital. Általában különböző ízesítésű réteseket, kürtőskalácsot, fánkot, mézeskalácsot és gesztenyét találhatunk az árusoknál. Italok tekintetében a forralt bor, puncs és a forró szilvás, almás, fahéjas tea a nyerő.

 

 

Megéheztél? Akkor jó hírűnk van, nem kell a legközelebbi vásárba menned! Rendelj a Falatozz.hu-ról és válogass partneréttermeink széles kínálatából!

 

 

 

Ajánlott cikkek
A világ legfurcsább karácsonyi szokásai
Olvass tovább
Hírességek karácsonya: a mániákusoktól az undorodókig
Olvass tovább
Mit főzzek karácsonykor?
Olvass tovább