0
Főoldal Blog bejegyzések Frissensült körkép: a rántott hús az abszolút aranyérmes

Frissensült körkép: a rántott hús az abszolút aranyérmes

Frissensült körkép: a rántott hús az abszolút aranyérmes A roston sült csirkemellből konkrétan negyed annyit rendeltek idén, mint a rántott verziójából.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál kíváncsi volt, hogy 2020-ban melyek voltak a legnépszerűbb frissensültek. Az adatbázis alapján az alábbi toplistát lehet felállítani a magyarok kedvenceit illetően: toronymagasan az első helyen a rántott csirkemell áll, utána következik a Cordon Bleu, azaz a sajttal-sonkával töltött rántott szelet, a dobogóra pedig a rántott sajt fért még fel. A negyedik helyen a rántott sertésszelet végzett, amiből majdnem harmadannyit rendeltek, mint a csirke-verziójából, bár árnyalja a képet, hogy az ötödik közönségkedvenc a milánói sertésborda, amely szintén rántott sertésszeletet takar, csak sonkás-gombás tészta körettel.
Utána következik sorban a mátrai borzaska (burgonyabundás hússzelet sajttal-tejföllel), a roston sült csirkemell pedig csupán a hetedik helyezéshez volt elég, és konkrétan negyed annyit rendeltek belőle 2020-ban eddig, mint a rántott csirkéből. A 10-es toplista utolsó előtti helyezettje a bolognai sertésborda (amely ugyebár rántott sertéshúst és bolognai spagettit jelent), a sort pedig a – fűszervajas töltelékes, rántott – kijevi csirkemell zárja. Tehát egy kivétellel az összes népszerű főétel bő olajban sütve készül el, amely sokat elárul a magyarok étkezési kultúrájáról.

Az összes rendelt ételt tekintve a Falatozz.hu megrendelőinek 3,1%-a rendelt idén rántott húst valamilyen formában – beleértve a rántott csirkét, karajt, sertést, illetve a bécsi szeletet, polpettit vagy milánói sertésbordát egyaránt –, és 1,6% kívánt rá a rántott sajtra. Aki pedig kifejezetten a frissensültek kategóriájából válogatott, azok 27,2%-a választott rántott húst és 14,6% rántott sajtot (legyen szó trappistáról vagy camembert-ről). Tovább érdekesség, hogy a 2020-as rendelések 11%-át választották a frissensült kategóriából.

Falatozz.hu frissensült körkép infografika

 

Ajánlott cikkek
A koronavírus miatt megnőhet az igény az ételkiszállításra
Olvass tovább
Mire jók a tipikus őszi ételek?
Olvass tovább
Mást eszik és mást fotóz a magyar
Olvass tovább