0
Főoldal Blog bejegyzések Ezeket fogyaszd hogy kiegyensúlyozott legyen a hormonrendszered!

Ezeket fogyaszd hogy kiegyensúlyozott legyen a hormonrendszered!

Ezeket fogyaszd hogy kiegyensúlyozott legyen a hormonrendszered! Ezeket fogyaszd a női hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez!

Az egészséges táplálkozás alappille a szénhidrát, zsír és fehérje megfelelő egyensúlyának tartása. Vannak olyan ételek, amik nagyban befolyásolhatják a női hormonrendszer megfelelő működését, ezér érdemes őket gyakran fogyasztani!

Ilyen például a(z):

1.)    Tojás

Szinten tartja a vércukorszintet, ráadásul hamar el is telít a fogyasztása. Tökéletes választás reggelire!

2.)    Csirkemell

A csirkemell fehérjetartalma magas, viszont kevés benne a zsír. Pozitív hatással van az anabolikus hormonokra (ilyen például az inzulin és az ösztrogén).

csirkemell

3.)    Zöld levelesek

Szereted a spenótot vagy a kelkáposztát? Érdemes több zöld leveles zöldséget fogyasztanod, mert tele van antioxidánsokkal, megelőzhetik a gyulladásokat. Hormonkiegyensúlyozó ételeknek is hívják őket, mert csökkentik a stresszhormont és elősegítik az ösztrogén optimális szintjét.

Ráadásul magas a rosttartalmuk is, ami azért fontos, mert az ideális hormonszint megtartásához naponta 25-35 gramm rost fogyasztása ajánlott.

4.)    Brokkoli

A brokkoli, a káposzta, a karfiol, a kelkáposzta és a kelbimbó mind a hormonokat szabályozó élelmiszerek közé tartoznak. Segítik a felesleges ösztrogén feldolgozását. A brokkoli fogyasztása annak magas kalciumtartalma miatt segíthet a PMS enyhítéésében, csökkenheti a puffadást és a hangulati ingadozásokat is szabályozhatja.

Brokkoli

5.)    Avokádó

Az avokádó tele van béta-szitoszterollal, amely pozitívan befolyásolhatja a vér koleszterinszintjét és segíti stresszhormon egyensúlyát. Az avokádóban lévő növényi szterinek pedig befolyásolják az ösztrogént és a progeszteront, a két hormont, amelyek felelősek az ovuláció és a menstruációs ciklus szabályozásáért.

Tudtad? Egészséges, kiegyensúlyozott ételért nem kell messzire menned, megrendelheted a Falatozzon is, hogy hamarosan kanalazhasd is!

 

Forrás: https://www.humnutrition.com/blog/best-foods-for-hormone-balance/

Ajánlott cikkek
Ezeket edd edzés előtt és után – konkrét ötletekkel!
Olvass tovább
Ételpedikűr
Olvass tovább