0
Főoldal Blog bejegyzések Az alkohol pozitív hatásai

Az alkohol pozitív hatásai

Az alkohol pozitív hatásai Ha a nyári medencézéshez lecsúszna egy fröccs, tudd, hogy ilyen pozitív hatásokkal jár:

Egyre többen vásárolnak bio termékeket a szupermarketekből, egyre nagyobb figyelmet kap a környezetvédelem és a tudatos étkezés. Mára már a köztudatban van az egészség, és egyre fiatalabbak mutatnak érdeklődést egészségük megőrzésére. Egyre több a vegán és a vegetáriánus is. Hogy férhet ebbe  a trendbe bele az alkoholfogyasztás?

Mi is az a bizonyos mérték?

Hányszor hallotta már mindenki azt, hogy mértékkel igyál! Igen, de ez mit jelent a gyakorlatban?

Hivatalosan ez napi 355 ml sört, 148 ml bort, vagy 44 ml égetett szeszes italt jelent.

Ez az a mérték, ami felett az alkoholnak nincs negatív hatása a szervezetünkre.

Milyen pozitívumai vannak a mértékkel ivásnak?

Erősebb fogak és csontok

A sör tele van kalciummal és aminosavval. Mértékkel fogyasztva ez mind beépül a csontokba, ezzel erősítve azokat. Miközben pedig isszik, az alkohol elpusztítja a szájban lévő bakrétiumokat, így az ínyünkre is jó hatással van - olyan, mintha szájvizet használtunk volna!

Tele van antioxidánsokkal

A vörösborban nagy mennyiségű polifenolt találunk, mely bizonyíthatóan erős antioxidáns hatású vegyület. Ez azt jelenti, hogy napi egy pohár vörösbor fogyasztása nagymértékben hozzásegít bennünket ahhoz, hogy megvédjük szervezetünket az oxidációs folyamatok káros hatásaitól.

Jó a szívnek és az érrendszernek

A vörösborban található vegyületek küzdenek a magas koleszterinszint ellen, fogyasztása tágítja az eret, csökkenti az érösszhúzódást így a vérögök kisebb eséllyel alakulnak ki.

Görcsoldó

Itt nem a stresszoldásról van szó, hanem az izmok görcsös állapotáról. Még a hasfájást is enyhítheti a kis mennyiségben fogyasztott alkohol!

Segít a tanulásban

Egyes tanulmányok arról számolnak be, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás javítja a kognitív funkcióinkat, serkenti a gondolkodásunkat, sőt, csökkentheti a kognitív zavar kialakulásának esélyét is.

Hatása van a mentális egészségre

Nem egy szakértő bizonyította már, hogy napi egy deciliter bor elfogyasztása bizony segít megakadályozni az olyan betegségek kialakulását, mint a demencia, az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór és összességében jótékony hatással van a a mentális egészség megőrzésére is. A túlzott alkoholfogyasztás viszont éppen ellenkezőleg hat minderre, felerősíti a hajlamot és a tüneteket egyaránt.

Emlékeztető:

A mértékkel ivás napi 355 ml sört, 148 ml bort, vagy 44 ml égetett szeszes italt jelent!

Havi akciónk keretében rendelésed mellé ajándék 0,15l Somersby passiógyümölcs & narancs cider jár, ha az akcióban szereplő éttermek egyikéből rendelsz!

Csak a Falatozz.hu-n: ajándék 0,15l Somersby passiógyümölcs & narancs cider (a készlet erejéig, 18 éven felüli megrendelőknek)


Forrás:

https://italneked.hu/alkohol-jotekony-hatasai

https://www.life.hu/egeszseg/20111004-az-alkohol-jotekony-hatasai.html

Ajánlott cikkek
10 szokatlan étel, amit nyugodtan lefagyaszthatsz
Olvass tovább
Ismerkedj a világ desszertjeivel!
Olvass tovább
Cicafánk és macskaszendvics
Olvass tovább