0
Főoldal Receptek Vegyesvágott

Vegyesvágott

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg uborka
  • 0.5 kg piros húsú paprika
  • 0.5 kg sárga húsú paprika
  • 0.5 kg sárgarépa
  • 3 dl 10%-os ecet
  • cukor ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál borkénpor
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát
Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés

A zöldségeket tisztítsuk meg, majd gyaluljuk le őket, tegyük egy őket egy tálba, és sózzuk meg. Hagyjuk őket egy órán át a sóban állni, majd keverjük hozzá a cukrot, az ecetet, a borsot, a borkénport és a nátrium-benzoátot, amit meleg vízben oldjunk fel előtte. Keverjük össze, majd ha már elég levet engedett, tegyük légmentesen záródó üvegekbe.