0
Főoldal Receptek Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Körülbelüli költség 4 főre: 1 800 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Tárkonyos csirkeraguleves házhoz szállítással: 780 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 15 dkg burgonya
  • 9 dkg finomliszt
  • 1 darab tojás
  • 2 teáskanál tárkony
  • 3 darab babérlevél
  • 2 darab húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fél citrom leve
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • olaj
  • víz
Elkészítési idő: 120 perc

Elkészítés

Vágjuk apró darabokra a vöröshagymát, majd kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a kockákra vágott csirkemellet, majd főzzük addig, míg kifehéredik. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje a húsokat, majd oldjuk fel benne a húsleveskockát, és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, a babérlevelekkel és a tárkonnyal.

 

Közben héjastul tegyük fel főni a burgonyákat sós vízbe. Hámozzuk meg a répát, vágjuk karikákra és adjuk hozzá a félig megpuhult húshoz a fagyasztott borsóval együtt. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi levest kapni szeretnénk. 

 

A megfőtt burgonyát hámozzuk meg, majd burgonyanyomóval törjük össze, és keverjük össze egy felvert tojással és 5 dkg liszttel, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük össze alaposan, majd ha már majdnem minden megpuhult a levesben, egy evőkanál segítségével szaggassuk bele a levesbe. 

 

Ezután keverjük a tejszínhez a maradék 4 dkg lisztet és ízlés szerint pirospaprikát, majd folytonos keverés mellett habarjuk be vele a levest. Végül ízesítsük a fél citrom levével.