Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel

Frissensült

Parázson sült töltött burgonyák tejfölös öntettel
Kép forrása: http://www.nosalty.hu

Hozzávalók:

  • 2 darab burgonya (személyenként)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 darab paradicsom
  • 10 dkg padlizsán vagy cukkini
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 csomag zöldfűszer keverék ízlés szerint
  • 500 gramm tejföl
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 csokor snidling
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés

Miután megmostuk a krumplikat, vágjunk bele 3mm-es réseket, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Rátesszük a burgonyákat egy-egy nagy méretű alufóliára.

A résekbe hagymát, szárazkolbászt, paradicsomot, padlizsánt vagy cukkinit, kolozsvári szalonnát tömködünk, de lehet rá vajat vagy mártást is tenni.

Némi sót szórunk rá, és ízlés szerint megszórjuk zöldfűszerekkel, például bazsalikommal, tárkonnyal, oreganóval.

A fóliába csomagolt batyukat rátesszük a parázsra, és sütjük 15-20 percig. Néha forgassuk meg óvatosan őket, elkerülve a megpörkölődést.

Az öntethez készítsük elő a tehéntúrót, a felvágott metélőhagymát és a tejfölt, majd keverjük össze az egészet, és a végén szórjuk meg egy kevés sóval-borssal.

Szedjük tányérokra a kész krumplikat, vágjuk el keresztve és hosszába egyaránt, majd kibontjuk a fóliából és lelocsoljuk az elkészült tejfölös öntettel.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek