Milánói spagetti

Tészta

Milánói spagetti
Kép forrása: http://www.karavanpizza.hu/

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 2 liter víz
  • 5.5 dl napraforgóolaj
  • 15 dkg parmezán sajt
Elkészítési idő: 50 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Milánói spagetti házhoz szállítással: 1 220 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A spagetti tésztát megfőzzük a 2 liter forró vízben, amihez adjunk hozzá fél deciliter napraforgóolajat és két teáskanál sót. Ha megfőtt szűrjuk le.

 

Aprítsuk fel a vöröshagymát és zúzzuk össze a fokhagymát. A sonkát vágjuk csíkokra, a gombát pedig vékony szeletekre. Hevítsük fel az olívaolajat, majd ha forró, kezdjük el rajta dinsztelni a hagymát, ezután adjuk hozzá a sonkát és a gombát. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Pár perc alatt pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot és a cukrot, majd forraljuk össze. Ha szükséges, vízzel higíthatjuk.

 

Tálaláskor keverjük össze a tésztát a paradicsomos szósszal, szórjuk meg a lereszelt parmezánnal.


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek