0
Főoldal Receptek Marhahúsleves

Marhahúsleves

Körülbelüli költség 4 főre: 1 700 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Marhahúsleves házhoz szállítással: 1 810 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 50 dkg ritka csont
  • 4 darab sárgarépa
  • 3 darab fehérrépa
  • 1 darab zeller
  • 1 darab karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3 darab burgonya
  • 1 evőkanál szemes bors
  • 1 teáskanál cukor
  • ételízesítő
  • 30 dkg cérnametélt
  • olaj
Elkészítési idő: 280 perc

Elkészítés

A megmosott marhalábszárat és csontot feltesszük egy nagy lábasban főni, annyi vízben, hogy a húst és a zöldségeket is bőven ellepje. Addig főzzük, amíg hab nem keletkezik a tetején, amit egy szűrővel szedjünk le. Közben hámozzuk meg a répákat, a zellert, és a karalábét, majd vágjuk nagy darabokra (félbe, negyedbe) őket. A fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát és a burgonyát pucoljuk meg, de hagyjuk egészben. Tegyük bele az összes zöldséget a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral, majd lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük puhára.

 

Közben főzzük meg a tésztát enyhén olajos, sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.

 

Ha megpuhultak a zöldségek a marhahúslevesben, vegyük ki a húst és a csontot, tegyük a tányérra, majd a zöldségekkel is tegyük ugyanezt. Ezután sűrű szövésű szűrőn szűrjük át a levest egy hőálló tálba. A megfőtt marhalábszárat vágjuk darabokra.

 

Tegyük vissza a húst, az elfogyasztani kívánt zöldségeket és a tésztát a levesbe, vagy tálaláskor külön-külön szedhetünk a tányérokba a leves összetevőiből.

Fontosnak tartjuk az adatok védelmét
A böngészési élmény fokozása, a személyre szabott hirdetések vagy tartalmak megjelenítése, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk. A "Mindet elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhat a sütik használatához.