Leves
Körülbelüli költség 4 főre: 1 700 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Marhahúsleves házhoz szállítással: 2 190 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 50 dkg ritka csont
- 4 darab sárgarépa
- 3 darab fehérrépa
- 1 darab zeller
- 1 darab karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3 darab burgonya
- 1 evőkanál szemes bors
- 1 teáskanál cukor
- só
- ételízesítő
- 30 dkg cérnametélt
- olaj
Elkészítés
A megmosott marhalábszárat és csontot feltesszük egy nagy lábasban főni, annyi vízben, hogy a húst és a zöldségeket is bőven ellepje. Addig főzzük, amíg hab nem keletkezik a tetején, amit egy szűrővel szedjünk le. Közben hámozzuk meg a répákat, a zellert, és a karalábét, majd vágjuk nagy darabokra (félbe, negyedbe) őket. A fokhagyma gerezdeket, a vöröshagymát és a burgonyát pucoljuk meg, de hagyjuk egészben. Tegyük bele az összes zöldséget a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral, majd lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük puhára.
Közben főzzük meg a tésztát enyhén olajos, sós vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
Ha megpuhultak a zöldségek a marhahúslevesben, vegyük ki a húst és a csontot, tegyük a tányérra, majd a zöldségekkel is tegyük ugyanezt. Ezután sűrű szövésű szűrőn szűrjük át a levest egy hőálló tálba. A megfőtt marhalábszárat vágjuk darabokra.
Tegyük vissza a húst, az elfogyasztani kívánt zöldségeket és a tésztát a levesbe, vagy tálaláskor külön-külön szedhetünk a tányérokba a leves összetevőiből.