Kijevi csirkemell

Frissensült

Kijevi csirkemell
Kép forrása: http://foodanthology.wordpress.com/

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg csirkemell
  • 30 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor tárkony
  • 20 dkg finomliszt
  • 4 darab tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors
Elkészítési idő: 190 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 900 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Kijevi csirkemell házhoz szállítással: 1 430 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Mielőtt elkezdenénk a recept elkészítését, vegyük ki a vajat a hűtőből 1-2 órára, hogy szobahőmérsékletűre puhuljon. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és tárkonyt, sót, borsot, illetve a zúzott fokhagymát, majd osszuk nyolc részre, tegyük mindegyiket egy-egy alufólia darabra, formázzunk hengert belőlük, és tegyük a mélyhűtőbe őket, két órára. 

 

A csirkemellet vágjuk nyolc szeletre, majd vegyük ki a hűtőből a fűszeres vajat, és tegyük a szeletek közepére a hengereket, majd tekerjük fel a hússzeleteket, és tegyük ezeket is alufóliába, hogy megőrizzék henger alakjukat. Tegyük őket mélyhűtőbe fél órára. 

 

Ha letelt a fél óra, verjük fel a tojásokat egy tálban és keverjük el benne egy kevés sót. A hengereket forgassuk bele a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába, majd megint a tojásba és végül megint a zsemlemorzsába, így biztos nem fog a sütés közben kifolyni a töltelék.

 

Hevítsünk annyi olajat egy serpenyőben, hogy ellepje a hengereket, majd süssük ki mindet. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek