Jókai bableves

Leves

Jókai bableves
Kép forrása: http://www.holiday-tips.com/

Hozzávalók:

  • 70 dkg füstölt sertéscsülök
  • 50 dkg szárazbab
  • 4 darab sárgarépa
  • 3 darab fehérrépa
  • 1 darab zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 50 dkg debreceni kolbász
  • 5 dkg sertészsír
  • 15 dkg finomliszt
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 darab tojás
Elkészítési idő: 120 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Jókai bableves házhoz szállítással: 950 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A babot áztassuk be jó sok vízbe, és hagyjuk benne egy éjszakán át. Másnap a megmosott húst tegyük fel főni a babbal eyütt annyi vízben, hogy bőven ellepje. Hámozzuk meg a répákat és a zellert, majd adjuk hozzá a leveshez, a kolbásszal együtt. Ha megpuhultak a zöldségek, vegyük ki őket a hússal és a kolbásszal együtt. Csontozzuk ki a húst, és vágjuk kockákra, a kolbászt pedig vágjuk karikákra. Ha vissza szeretnénk rakni a zöldségeket, azokat is apítsük össze.

 

Ezután készítsünk rántást a leveshez. A vöröshagymát várjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket pedig zúzzuk össze. Kevés sertészsíron pirítsuk meg 5 dkg lisztet, adjuk hozzá a hagymákat és a fűszerpaprikát. Öntsünk hozzá egy kevés hideg vízet, majd adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük csomómentesre. Végül adjuk hozzá a leveshez, és jól keverjük el benne.

 

Lassú tűzön forraljuk tovább a bablevest, majd rakjuk vissza a felkockázott húst, a kolbászkarikákat és a zöldségeket.

 

A csipetkéhez keverjük össze a maradék, 10 dkg lisztet a tojással, sózzuk, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a levesbe. Ha megfőtt a nokedli, vegyük le a levest a tűzről, és tálalhatjuk is. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek