Hawaii pizzagolyó

Pizzagolyó

Hawaii pizzagolyó
Kép forrása: http://cheftunder.blogspot.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 800 gramm hámozott konzerv paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5-6 evőkanál olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 25 dkg gépsonka
  • 340 gramm ananászkonzerv
  • 15 dkg mozzarella sajt
Elkészítési idő: 110 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Hawaii pizzagolyó házhoz szállítással: 1 270 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a tésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

Ezalatt készítsük el a pizzaszószt. Melegítsünk fel 2-3 evőkanál olívolajat, majd kezdjük el rajta pirítani a vékonyra szeletelt fogkhagymát. Amint halvány színt kapott, öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, és ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikommal, majd főzzük nagyjából 20-25 percig. Ha maradt benne nem teljesen szétfőtt paradicsomdarab, azokat zúzzuk szét, hogy kenhető, krémes szószt kapjuk.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és nyújtsuk vékonyra a tésztát. Egy nagy átmérőjű pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével szagassunk ki kör alakú lapokat a tésztátból.

 

A gépsonkát vágjuk apró kockákra, az ananászt is vágjuk kisebb darabokra, a sajtot pedig reszeljük le. Kenjük meg a lapokat vékonyan a pizzaszósszal, majd szórjuk meg a sonkával és az ananász darabokkal, és formázzunk belőlük golyót, úgy hogy a széleit felhajtjuk, és a tetejénél összenyomkodjuk. Helyezzük őket egy sűtőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg a külsejüket olívaolajjal, és szórjuk meg a reszelt sajttal.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzágolyókat.

 


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek