Harcsapaprikás

Halétel

Harcsapaprikás
Kép forrása: http://www.moksha.hu/

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett harcsa
  • 15 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl víz
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 2 darab paprika
  • 2 darab paradicsom
  • telföl
  • finomliszt
  • olaj
Elkészítési idő: 50 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Harcsapaprikás házhoz szállítással: 1 910 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A szalonnát vágjuk fel apró kockákra, majd kezdjük el pirítani egy nagyobb edényben. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, ha már eresztett némi zsírt, majd szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük hozzá a vizet. Amíg elkezd forrni, várgjuk apró darabokra a paradicsomot és a parikát, majd szórjuk ezeket is az edénybe, ezután ízesítsük sóval, borssal. A tejfölből, lisztből és vízből készítsünk habarást, majd ha már megpuhultak a zöldségek, habarjuk be vele a paprikást. Ha kellőképpen besűrűsödött, vegyük le a tűzről.

 

A harcsa filéket sózzuk be, majd vágjuk kockákra, majd forró olajon pár perc alatt pirítsuk meg őket, vigyázva, hogy egyben maradjanak a darabok. Ha szépen megpirultak, öntsük hozzá a paprikás alapot, és melegítsük össze.

 

Túrós csuszával tálaljuk.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek