Frissensült
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 20 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csomag grill fűszerkeverék
Elkészítés
Mossuk meg a húst, majd klopfoljuk ki a szeleteket. Vágjuk karikákra a hagymát.
A páchoz szükség van olajra, ízlés szerint összeállított fűszerekre és egy kanálnyi mustárra. Ezeket keverjük össze és dörzsöljük bele a tarjaszeletekbe.
Tegyük el egy lezárható dobozba az egészet úgy, hogy egy sor hússzelet tetején legyen néhány szalonnacsík és hagymakarika, majd újabb szelet húsréteg kerüljön rá. Már pár óra is elég a pácolódáshoz, de inkább egész éjszakára hagyjuk összeárni az ízeket.
A hűtőből kivéve fel is tehetjük a grillrácsra a húsokat, csak ne érjenek össze a szeletek. A maradék szalonnával nyugodtan kenegessük meg időnként, hogy jó szaftos legyen.