Grillezett-pácolt tarja

Frissensült

Grillezett-pácolt tarja
Kép forrása: http://www.mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 20 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag grill fűszerkeverék
Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés

Mossuk meg a húst, majd klopfoljuk ki a szeleteket. Vágjuk karikákra a hagymát.

A páchoz szükség van olajra, ízlés szerint összeállított fűszerekre és egy kanálnyi mustárra. Ezeket keverjük össze és dörzsöljük bele a tarjaszeletekbe.

Tegyük el egy lezárható dobozba az egészet úgy, hogy egy sor hússzelet tetején legyen néhány szalonnacsík és hagymakarika, majd újabb szelet húsréteg kerüljön rá. Már pár óra is elég a pácolódáshoz, de inkább egész éjszakára hagyjuk összeárni az ízeket.

A hűtőből kivéve fel is tehetjük a grillrácsra a húsokat, csak ne érjenek össze a szeletek. A maradék szalonnával nyugodtan kenegessük meg időnként, hogy jó szaftos legyen.


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek