0
Főoldal Receptek Grillezett-pácolt tarja

Grillezett-pácolt tarja

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 20 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 csomag grill fűszerkeverék
Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés

Mossuk meg a húst, majd klopfoljuk ki a szeleteket. Vágjuk karikákra a hagymát.

A páchoz szükség van olajra, ízlés szerint összeállított fűszerekre és egy kanálnyi mustárra. Ezeket keverjük össze és dörzsöljük bele a tarjaszeletekbe.

Tegyük el egy lezárható dobozba az egészet úgy, hogy egy sor hússzelet tetején legyen néhány szalonnacsík és hagymakarika, majd újabb szelet húsréteg kerüljön rá. Már pár óra is elég a pácolódáshoz, de inkább egész éjszakára hagyjuk összeárni az ízeket.

A hűtőből kivéve fel is tehetjük a grillrácsra a húsokat, csak ne érjenek össze a szeletek. A maradék szalonnával nyugodtan kenegessük meg időnként, hogy jó szaftos legyen.