Cigánypecsenye

Frissensült

Cigánypecsenye
Kép forrása: http://www.debreceniettermek.hu/

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olaj
Elkészítési idő: 90 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Cigánypecsenye házhoz szállítással: 1 590 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. A szalonnát is vágjuk szeletekre, a szeleteket vagdossuk be, majd kevés olajban süssük ki. A serpenyőben maradt zsiradékban süssük meg a hússzeleteket, majd tegyük őket egy tepsibe. A fokhagyma gerezdeket és a vöröshagymát vágjuk szeletekre, és tegyük rá a tepsiben várakozó húsokra. Ezután öntsük le a sütésből megmaradt olajos zsírral, takarjuk, le és süssük egy órán át 190 fokon.

 

Ha letelt az egy óra, vegyük le a fóliát, majd a maradék fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, és kenjük meg vele a hússzeleteket. Ezután öntsük le a pecsenyelével, majd süssük még pár percig, hogy megpiruljon a hús.

 

A szalonnák taréját mártsuk bele pirospaprikába, és tálalásnál tegyük rá a hússzeletekre. 


Falatozz.hu Blog

Te falnád az idei ételdivatokat?
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra.
Három kutyus gyógyulását támogatták a Falatozz.hu megrendelők
A Falatozz.hu 2017. decemberben ismét gyűjtést rendezett egy jó ügy érdekében. Míg egy évvel ezelőtt kisiskolások látogathattak el a Magas-Tátrába a megrendelők jóvoltából, a legutóbbi kampány alkalmával a MÁSA munkáját lehetett támogatni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek