Cigánypecsenye

Frissensült

Cigánypecsenye
Kép forrása: http://www.debreceniettermek.hu/

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika
  • olaj
Elkészítési idő: 90 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Cigánypecsenye házhoz szállítással: 1 530 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre. A szalonnát is vágjuk szeletekre, a szeleteket vagdossuk be, majd kevés olajban süssük ki. A serpenyőben maradt zsiradékban süssük meg a hússzeleteket, majd tegyük őket egy tepsibe. A fokhagyma gerezdeket és a vöröshagymát vágjuk szeletekre, és tegyük rá a tepsiben várakozó húsokra. Ezután öntsük le a sütésből megmaradt olajos zsírral, takarjuk, le és süssük egy órán át 190 fokon.

 

Ha letelt az egy óra, vegyük le a fóliát, majd a maradék fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, és kenjük meg vele a hússzeleteket. Ezután öntsük le a pecsenyelével, majd süssük még pár percig, hogy megpiruljon a hús.

 

A szalonnák taréját mártsuk bele pirospaprikába, és tálalásnál tegyük rá a hússzeletekre. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek