Bográcsgulyás

Leves

Bográcsgulyás
Kép forrása: http://www.funzine.hu/

Hozzávalók:

  • 1.2 kg marhalábszár
  • 5 darab sárgarépa
  • 4 darab fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 1.5 csokor petrezselyem
  • 1 darab zeller
  • 50 dkg burgonya
  • 2 darab zöldpaprika
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 5 dkg sertészsír
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 darab tojás
  • 2 dl száraz vörösbor
Elkészítési idő: 180 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 500 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Bográcsgulyás házhoz szállítással: 840 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Az vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, a húst pedig vágjuk kockákra. A sertészsíron fonnyasszuk meg a hagymát a bográcsban. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és ízlés szerint hintsük meg őrölt köménnyel. Egy kis kevergetés után adjuk hozzá a hús kockákat, pirítsuk meg kicsit, majd fűszerezzük pirospaprikával, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük addig, hogy félig megpuhuljon a hús.

 

Közben vágjuk fel a meghámozott burgonyát, a répákat, a paradicsomot és a paprikát körülbelül azonos méretű darabokra, majd adjuk hozzá ezeket is a leveshez az egész zeller társaságában. Öntsük hozzá a vörösbort és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk kapni végeredményként, majd főzzünk mindent puhára. Ha szükséges, ízesítsük még a fűszerekkel. Amikor már majdnem minden megpuhullt, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és készítsük el a csipetkét. 

 

A csipetkéhez keverjük össze a lisztet a tojással, sózzuk, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a levesbe. Ha megfőtt benne a csipetke is, vegyük le a tűzről a bográcsot, és melegen tálaljuk. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek