Leves
Körülbelüli költség 4 főre: 3 500 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Bográcsgulyás házhoz szállítással: 2 310 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 1.2 kg marhalábszár
- 5 darab sárgarépa
- 4 darab fehérrépa
- 3 fej vöröshagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- 3 darab paradicsom
- 1.5 csokor petrezselyem
- 1 darab zeller
- 50 dkg burgonya
- 2 darab zöldpaprika
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- 5 dkg sertészsír
- 20 dkg finomliszt
- 2 darab tojás
- 2 dl száraz vörösbor
Elkészítés
Az vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagyma gerezdeket zúzzuk össze, a húst pedig vágjuk kockákra. A sertészsíron fonnyasszuk meg a hagymát a bográcsban. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és ízlés szerint hintsük meg őrölt köménnyel. Egy kis kevergetés után adjuk hozzá a hús kockákat, pirítsuk meg kicsit, majd fűszerezzük pirospaprikával, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük addig, hogy félig megpuhuljon a hús.
Közben vágjuk fel a meghámozott burgonyát, a répákat, a paradicsomot és a paprikát körülbelül azonos méretű darabokra, majd adjuk hozzá ezeket is a leveshez az egész zeller társaságában. Öntsük hozzá a vörösbort és annyi vizet, amennyi levest szeretnénk kapni végeredményként, majd főzzünk mindent puhára. Ha szükséges, ízesítsük még a fűszerekkel. Amikor már majdnem minden megpuhullt, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és készítsük el a csipetkét.
A csipetkéhez keverjük össze a lisztet a tojással, sózzuk, majd nokedliszaggatóval szagassuk bele a levesbe. Ha megfőtt benne a csipetke is, vegyük le a tűzről a bográcsot, és melegen tálaljuk.