Babgulyás

Leves

Babgulyás
Kép forrása: http://leves.receptstart.hu/

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt sertéscsülök
  • 50 dkg szárazbab
  • 4 darab sárgarépa
  • 3 darab fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors
  • fűszerpaprika
Elkészítési idő: 180 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Babgulyás házhoz szállítással: 820 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

A babot áztassuk be jó sok vízbe, és hagyjuk benne egy éjszakán át. Másnap a megmosott, kicsontozott húst tegyük fel főni körülbelül másfél órára, annyi vízben, hogy bőven ellepje, majd ha elkészült, vágjuk kockákra. Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket, majd pirítsuk meg olajon, ezután adjuk hozzá a húst, és azt is pirítsuk meg. Ha ezzel is megvagyunk, adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, a karikákra vágott répákat, a kockára vágott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával. Ezután önstük fel a hús főzővizével, és főzzük majdnem teljesen puhára az alapanyagokat, majd adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük míg minden teljesen megpuhul. 


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek