0
Főoldal Blog bejegyzések Ugye, te is tetted már a hűtőbe ezeket? Hiba...

Ugye, te is tetted már a hűtőbe ezeket? Hiba...

Ugye, te is tetted már a hűtőbe ezeket? Hiba... Nem vagy biztos benne, hogy a hűtőbe valók-e ezek? Most itt a válasz.

Valld be, a hűtőd előtt állva olykor te is elbizonytalanodsz és csak vakarod a fejed, hogy bepakold-e a nagybevásárlás során "vadászott" dolgokat! Aztán persze beteszed, pedig nem mindennek tesz jót, ha hűvösre kerül. Böngészd végig hiánypótló listánkat azokról a dolgokról, amiknek semmi keresnivalójuk a frigóban, lepődj meg és tanulj belőle, így legközelebb már nem követed el ezeket a hibákat.

1. Paradicsom

Tudtad, hogy egyik kedvenc, lédús zöldségünk hűtőben tárolva milyen hamar elveszti a zamatát? A kemény, félérett paradicsomot szobahőmérsékleten, napfénytől védve érdemes raktározni, csak a túlérett paradicsomot ajánlott hűtőbe tenni. 

2. Fokhagyma
Akár több hónapig is tárolható a spájz mélyén. A hűtőben nagyon hamar megkeseredik, ezért ha mégis ide kell betenned, vágd apró gerezdekre és tedd olajba.

1. Paradicsom

Tudtad, hogy egyik kedvenc, lédús zöldségünk hűtőben tárolva milyen hamar elveszti a zamatát? A kemény, félérett paradicsomot szobahőmérsékleten, napfénytől védve érdemes raktározni, csak a túlérett paradicsomot ajánlott hűtőbe tenni. 

2. Kenyér

Néha már refleszszerűen megy a kenyér is a vaj, meg a felvágott uán? Pedig a hűtő elég hamar kiszárítja. Így jobban jársz, ha szelsz magadnak annyit a kenyeres kosárba, amennyi elég a következő pár napra, a többit pedig nyugodtan fagyaszd le.

Image by freepik

3. Burgonya

A krumplinak a spájzban a helye, de legalábbis olyan hűvös helyen, ahol nem kap nedvességet. Hűtőben tárolva csak elveszíti az ízét, sőt a színe is megváltozik.

4. Kávé

Gondot okoz, hogyan tárold a már megbontott szemes kávét vagy frissen darált őrölt kávét? A hűtőben (és a fagyasztóban is) lecsapódik a pára, ami mindkettőnek az ízét negatívan befolyásolja. Legjobb, ha a kávét a spájzban, egy légmentesen lezárt dobozban tárolod.

5. Gyümölcsök

A finom és lédús gyümölcsök csak addig őrzik ezen előnyös tulajdonságaikat, amíg be nem kerülnek a hűtőbe. Onnantól kezdve veszítenek az aromájukból, sőt hamarabb fonnyadnak.

+1 meglepő

Talán furcsán hangzik, de sokan az elemeket is a hűtőben tárolják, mondván, így tartósak maradnak. Pedig épp ellenkezőleg, nem tesz nekik jót a szobahőmérsékletnél hűvösebb idő. Őket egyszerűen csak tartsuk a fiókban.

Amit viszont egészen biztosan nem fogsz betenni a hűtőbe, mert az utolsó morzsáig elfogyasztod, az a Falatozz.hu-ról rendelt kajád lesz. :)

 

Ajánlott cikkek