Valld be, a hűtőd előtt állva olykor te is elbizonytalanodsz és csak vakarod a fejed, hogy bepakold-e a nagybevásárlás során "vadászott" dolgokat! Aztán persze beteszed, pedig nem mindennek tesz jót, ha hűvösre kerül. Böngészd végig hiánypótló listánkat azokról a dolgokról, amiknek semmi keresnivalójuk a frigóban, lepődj meg és tanulj belőle, így legközelebb már nem követed el ezeket a hibákat.
1. Paradicsom
Tudtad, hogy egyik kedvenc, lédús zöldségünk hűtőben tárolva milyen hamar elveszti a zamatát? A kemény, félérett paradicsomot szobahőmérsékleten, napfénytől védve érdemes raktározni, csak a túlérett paradicsomot ajánlott hűtőbe tenni.
2. Kenyér
Néha már refleszszerűen megy a kenyér is a vaj, meg a felvágott uán? Pedig a hűtő elég hamar kiszárítja. Így jobban jársz, ha szelsz magadnak annyit a kenyeres kosárba, amennyi elég a következő pár napra, a többit pedig nyugodtan fagyaszd le.
Image by freepik
3. Burgonya
A krumplinak a spájzban a helye, de legalábbis olyan hűvös helyen, ahol nem kap nedvességet. Hűtőben tárolva csak elveszíti az ízét, sőt a színe is megváltozik.
4. Kávé
Gondot okoz, hogyan tárold a már megbontott szemes kávét vagy frissen darált őrölt kávét? A hűtőben (és a fagyasztóban is) lecsapódik a pára, ami mindkettőnek az ízét negatívan befolyásolja. Legjobb, ha a kávét a spájzban, egy légmentesen lezárt dobozban tárolod.
5. Gyümölcsök
A finom és lédús gyümölcsök csak addig őrzik ezen előnyös tulajdonságaikat, amíg be nem kerülnek a hűtőbe. Onnantól kezdve veszítenek az aromájukból, sőt hamarabb fonnyadnak.
+1 meglepő
Talán furcsán hangzik, de sokan az elemeket is a hűtőben tárolják, mondván, így tartósak maradnak. Pedig épp ellenkezőleg, nem tesz nekik jót a szobahőmérsékletnél hűvösebb idő. Őket egyszerűen csak tartsuk a fiókban.
Amit viszont egészen biztosan nem fogsz betenni a hűtőbe, mert az utolsó morzsáig elfogyasztod, az a Falatozz.hu-ról rendelt kajád lesz. :)