A tökéletes panír titka
Van olyan magyar háztartás, ahol nem szokott rántott hús kerülni a vasárnapi asztalra ebédre? Mutatjuk a klasszikus panír tökéletességének titkát:
- A húst vágd egy kicsit vastagabbra, és lazítsd fel a roastjait klopfolással.
- A tojást jól verjük fel panírozás előtt.
- A lisztet érdemes átszitálni.
- A bolti zsemlemorzsa helyett érdemes házival dolgozni.
- A sorrend: liszt, tojás, zsemlemorzsa
- A forgatások közben megfelelően rázzuk le a húst, mindenből csak annyi kerüljön rá, amit felvesz.
- Ne nyomkodjuk a húst, csak finoman forgassuk bele a hozzávalókba!
- Bő zsiradékban süssük.
Párizsi bunda
A párizsi bunda elkészítéséhez nincs szükség zsemlemorzsára. Helyette az első állomásnak megmarad a lisztezés, ezután pedig tojásréteg következik, majd még egyszer lisztbe. Utóbbiba érdemes sót és szódabikarbónát keverni, ízlés szerint akár zúzott fokhagymát is.
Sörbunda
A sörbunda ahogy a neve is mutatja, sörrel készül. Itt a különböző állomások helyett egy masszát készítünk tojásból, lisztből, sörből. Ezt ízesíthetjük sóval és borssal, esetleg zúzott fokhagymával is. Ha a massza elég sűrű, a húst csak mártsuk bele és süssük ki bő zsiradékban.
Palacsintatészta
A másik lehetőség, ha valami különlegeset szeretnénk, ha palacsintatésztában rántunk. Ehhez szintén masszát kell készítenünk lisztből, olajból, tejből, tojásból, fokhagymából és egy kevés sütőporból. Természetesen ízesíthetjük sóval, borssal. A folyamat ugyan az, mint a sörtésztánál: a húsokat mártsuk a masszába majd forró olajban süssük aranybarnára.
Corn Flakes bunda
Ha nincs otthon zsemlemorzsa, vagy valami másra vágysz, érdemes kipróbálni a corn flakes bundát. Ehhez egy zacskó corn flakest törj vagy apríts apróra, és a klasszikus panírozással ellentétben zsemlemorzsa helyett ebbe forgasd a húsokat!
Neked melyik a kedvenced? Pár kattintással meg is rendelheted a Falatozz-ról kedvenc rántott húsod!