Ez a pikáns szalámi mindenhol előkelő helyen szerepel a kívánságlistákon. A pepperoni akkor vált világszerte népszerűvé, amikor az olasz bevándorlók elvitték Amerikába. Az 1900-as években New York pizzériái rájöttek, hogy a vendégek leginkább a pepperoni-sajt kombinációt szeretik, és hogy ezek az összetevők tényleg rendkívül passzolnak egymáshoz, akárcsak a sonka és a gomba.
Az elmúlt században az egyre fejlődő tudomány kicselezte az időt, és az élelmiszerkutatók rájöttek arra, hogy hogyan csökkentsék a hosszadalmas szárítási folyamatot mindössze órákra. Ez a felfedezés is hozzájárult ahhoz, hogy tömegesen kezdjék gyártani és forgalmazni ezt a típusú húsfeltétet. A népszerűséget látva sok cég próbálkozik „egészségesebb” alternatívákkal is, például pulykából vagy szójából előállított verzióval.
A siker töretlen: a 21. században még mindig a pizzák egyik koronázatlan királya a pepperoni, Amerikában például a pár évvel ezelőtti, átfogó és reprezentatív feltétlistán az első helyen szerepelt. Ha te is rákívántál egy jó kis pikáns szalámis pizzára, rendelj házhoz a Falatozz.hu-n!
Kovács-Tóth Noémi
Forrás: