0
Főoldal Blog bejegyzések Mindennapi praktikák nem csak háziasszonyoknak!

Mindennapi praktikák nem csak háziasszonyoknak!

Mindennapi praktikák nem csak háziasszonyoknak! Ezzel a pár tanáccsal a legjobbat hozhatod ki a konyhai vészhelyzetekből!

1. Csapd be az agyad!

Ha valami forró dologhoz kell érned a konyhában, akkor előtte tedd jeges vízbe a kezedet! Így átverheted az agyad, és az nem fogja érezni a hőt. Persze óvatosan ezzel a praktikával, mert a hólyagoktól ez a trükk nem szabadít meg, viszont gyorsab leveheted például a tepsiről a fóliát, vagy kifordíthatod a süteményt a formából.

 

2. Nem áztattad be a hüvelyest?

Főzés előtt jöttél rá, hogy nem áztattad be a babot például a főzelékhez? Ez a praktika Neked szól: a receptnek megfelelően tedd fel forrni, és tegyél a vizébe egy kis szódabikarbónát. Így a hüvelyes előbb megpuhul.

 

3. Nincs több leragadt hal!

A recept mindössze ennyi: forró serpenyő, hideg zsiradék.

 

4. Kisebb vágások, sérülések

A konyha az a hely, ahol bármikor veszélyhelyzetbe kerülhetünk: tele van ugyanis éles eszközökkel és forró dolgokkal. Amennyiben kisebb sérülés ér minket egy olló vagy kés miatt, a sebet tisztítsuk ki, és tegyük folyó víz alá. Ez ütán tegyünk rá fertőtlenítőt és kösd be.

 

5. Égési sérülés

Ha sokminden készül egyszerre a konyhában simán elődorful, hogy valaki megégeti magát. Ha megtörtént a baj, a sebet tedd hűvös folyóvíz alá. A megleptes.hu szerint a házi praktikák ebben a helyzetben nem segítenek, ezért ezeket érdemes mellőzni,. Helyette inkább patikában kifejezetten erre a fajta sérülésre kapható kötszert helyezzünk. Amennyiben a seben nagy, összefüggő hólyagok keletkeznek, vagy a fájdalom elviselhetetlen és nem múlik, mindenképpen kérjünk segítséget!

 

6. Ha ég az olaj, ne próbáld meg vízzel eloltani!

Az olaj bármelyik háztartásban lángra kaphat, de semmiképpen ne próbáljuk meg vízzel oltani, mert csak nagyobb kárt teszünk vele! Alább a videóban láthatod is miről van szó:

Mit tegyünk helyette?

Bármiylen meglepő, csak a fedőt kell a helyére tennünk. Ezzel elzárjuk az oxigén útját, így a tűz szépen lassan alább fog hagyni. 

 

A konyhában folyamatosan vészhelyzetek várnak! Ha valami igazán biztonságos megoldást keresel éhséged csillapítására kereda a falatozz.hu-t és válassz éttermeink kínálatából!

 

Forrás:

https://diningguide.hu/13-konyhai-fortely-veszhelyzet-esetere-nem-csak-profiknak/

https://meglepetes.hu/riportok/2023/06/10/otthoni-veszhelyzetek-igy-kerulheti-el-a-leggyakoribb-haztartasi-baleseteket/

https://www.ujotsz.hu/mit-tegyunk-konyhai-olajos-tuz-eseten/

Ajánlott cikkek