0
Főoldal Blog bejegyzések Magyar siker a Bocuse d\'Or szakácsverseny világdöntőjén

Magyar siker a Bocuse d\'Or szakácsverseny világdöntőjén

Magyar siker a Bocuse d\'Or szakácsverseny világdöntőjén Magyar siker a Bocuse d\'Or szakácsverseny világdöntőjén. Harmadik helyen végzett csapatunk!

A legnagyobb presztízsű nemzetközi szakácsversenyként számon tartott Bocuse d'Or világdöntőjét kétévente rendezik meg a névadó Paul Bocuse séf szülővárosában, a franciaországi Lyonban.

A magyar csapat úgy került be a világdöntőbe, hogy az európai válogatón a II. helyezést érte el. A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje állt, akinek munkáját Nyikos Patrik segítette commis-ként. A coach feladatait Széll Tamás látta el, míg a csapat elnöke Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.

 

A verseny hagyomány a, hogy kétféle ételt kell elkészíteniük a csapatoknak: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálni, valamint egy eleve tányérra készült fogást.

A táltéma kötelező alapanyagai az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab-kagyló voltak.

Formabontónak bizonyult a tányértéma, a csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kellett készíteniük, három fogást 15 személyre. A fogások mindegyikében szerepelnie kellett a töknek, az előételnek vegánnak kellett lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepelt.

A világdöntőt idén Dánia nyerte, második helyen Norvégia csapata végzett, az eddigi legerősebb szereplését jelentő bronzérmet pedig a magyar csapat vehette át.

A verseny legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat Norvégia kapta, a legjobb tál Svédország, a legjobb tányértéma pedig Franciaország csapatáé lett.

Első alkalommal adták át a társadalmi elkötelezettség díjat, amelyet a mexikói csapat nyert el, és szintén először volt a versenynek gyermekzsűrije, amely Japánnak ítélte különdíját.

 

Forrás: MTI

https://www.origo.hu/itthon/20230123-harmadik-lett-a-magyar-csapat-bocuse-dor.html

https://www.inforabakoz.hu/hirek/olvas/harmadik-lett-a-magyar-csapat-a-bocuse-dor-vilagdontojen-2023-01-24-063816

Ajánlott cikkek
“A miskolci gyökereink nekünk csak előnyt jelentenek” - interjú a Falatozz.hu társalapítójával
Olvass tovább
Valóban a macaroné a jövő?
Olvass tovább