0
Főoldal Blog bejegyzések Iskola újratöltve - így szedd ki a ruhából a leggyakoribb foltokat!

Iskola újratöltve - így szedd ki a ruhából a leggyakoribb foltokat!

Iskola újratöltve - így szedd ki a ruhából a leggyakoribb foltokat! A váratlan foltok bármikor előfordulhatnak egy háztartásban, ezzel erős fejtörést okozva annak, aki kimosná. Ebben lesz segítségedre ez a poszt!

1. Rágógumi 

A rágógumi eltávolításának több módja is van. Az egyik ilyen lehetőség, hogy a szennyezett ruhaneműt kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük, majd a megkeményedett rágót kés segítségével eltávolítjuk az anyagból. Ha ez sikerült, a megszokottak szerint mkosható a ruha.

Használhatunk tiszta benzint vagy körömlakklemosót is. A benzint egy rongyra kell löttyinteni, majd törölgetni a szennyezett részt. Körömlakklemosó esetében a szert közvetlenül a rágóra kell csepegtetni, majd pár percig hagyni hatni, és utána ledörzsölgetni.

Folteltávolítás

2. Vérfolt

A marhaepeszappan a legjobb megoldás a vérfoltok eltüntetésére. Nedvesítsd be a szappant, majd dörzsöld be vele a foltot és annak környékét. Pár percig hagyd hatni, aztán öblítés után moshatod ahogy szoktad.

3. Pörkölt

Egy jó zsírös, paprikás pörkölt nyoma fel tudja adni a leckét. Eltávolításához először mosogatószerrel mosd át kézzel a ruhát, ha minden jól alakul, így a folt halványulni kezd, és mosás után el is tűnik teljesen.

4. Mézfolt

A pörkölthöz hasonló módon a méhek aranyának ellenszere is a mosószer lehet!

5. Kakaó

A kakaó kimosásának titka a víz hőmérsékletének sorrendjén múlik. Először mindenképpen hidegvizet kell használni, majd meleget. Fordított esetben a folt kitisztíthatatlanná válik. Ez iután áztasd sós vízbe a ruhaneműt majd mosd ki.

 

Nehezen megy az évkezdés? A vacsorát mi intézzük! Rendeld meg a család kedvencét már most a Falatozz.hu-ról!

Ajánlott cikkek
Vidám reggelik gyereknapra!
Olvass tovább
Mi az az aszpartám és miért rossz neked?
Olvass tovább
Furcsa tudnivalók az ételekről
Olvass tovább