0
Főoldal Blog bejegyzések A világ legfurcsább ételei – csak bátraknak!

A világ legfurcsább ételei – csak bátraknak!

A világ legfurcsább ételei – csak bátraknak! Fedezd fel a világ legextrémebb ételeit:élő sajtkukac, sült rovarok és más különlegességek, amik próbára teszik a gyomrodat!

Amikor utazunk, gyakran szeretnénk megkóstolni a helyi különlegességeket. De mi van akkor, ha az adott ország "finomsága" elsőre inkább egy túlélőshow kelléktárából származik, mint egy étlapról? Összegyűjtöttünk néhányat a világ legfurcsább, legmeglepőbb és legextrémebb ételei közül – csak erős gyomrúaknak!

 1. Balut – a félig kikelt kacsa

Fülöp-szigetek

A balut egy főtt, félig kifejlődött kacsaembrió – héjban tálalva. A tojás 14–21 napos embriót tartalmaz, amit megfőznek és sóval, ecettel fogyasztanak. A helyiek szerint laktató és kiváló afrodiziákum.

2. Sült rovarok – roppanós proteindömping

Thaiföld, Kambodzsa, Mexikó

Tücskök, sáskák, bogarak, skorpiók – ezek Ázsiában és Latin-Amerikában nem bizarr csapások, hanem ropogós csemegék! Gazdagok fehérjében, alacsony az ökológiai lábnyomuk, és állítólag finomak is – ha nem nézel rájuk közben...

3.Agyas finomság – sült majomagy

Afrika, Délkelet-Ázsia (egyes területeken)

Egyes térségekben különleges csemegének számít a majom agya. Bár rengeteg etikai és egészségügyi aggály merül fel vele kapcsolatban, még mindig vannak helyek, ahol elfogadott fogásnak számít.

4.Casu Marzu – élő sajttal

Szardínia, Olaszország

Ez a juhsajt nemcsak erősen érlelt, hanem élő kukacokat is tartalmaz. Ezek segítik a sajt fermentálását, de ha mozog a tányéron, az első reakciód nem biztos, hogy a falatozás lesz...

 

Ezek az ételek nemcsak a gyomrunkat, hanem a kultúrához való viszonyunkat is próbára teszik. Ami egyik országban ínyencség, máshol tabu – és pont ettől izgalmas a világ ízeinek felfedezése.Te megkóstolnád ezeket? 

Ajánlott cikkek