0
Főoldal Blog bejegyzések A legfurcsább ételek a világ körül!

A legfurcsább ételek a világ körül!

A legfurcsább ételek a világ körül! Tejszínhabos saláta, curry ragu agyból és sült tarantula? Ha érdekel milyen érdekességeket esznek a világ körül, olvass tovább!

1. Ambrózia saláta - Amerika

Ez a saláta minden, csak nem diétás. Fő hozzávalói különböző, tetszés szerint kiválasztott gyümölcsök, amiket összekevernek ízesített mályvacukorral és összekevernek tejszínkabbal. 

 

2. Agyból készült curry - India

A "Bheja Curry" egy currys ragu, aminek a fő hozzávalója a kecskeagy. 

 

3. Ananász szendvics - Dél-Afrika

A kulcs az egyszerűségben rejlik: vékony ananász szeletek két szelet kenyér között. Jó étvágyat!

 

4. Kukacos sajt - Olaszország

A "Casu Marzu" nevű sajt közepe puha és folyós, a benne tanyázó kukacok miatt. A finomság eredete a Szardínia sziget, ahol az ottaniak tonnaszámra fogyasztották ezt a különlegességet, egészen addig, amíg be nem tiltották 1962-ben. A sajt elfogyasztása ugyanis veszélyes, mert a kukacok túlélhetik az elfogyasztásukat, és életben maradhatnak a bélrendszerben.

Semmi pánik, Magyarországon nem találkozhatsz a közértben a Casu Marzu-val, mert a szigorú előírások miatt az egész Európai Unióban tiltott a sajt készítése és forgalmazása. A szardíniaiak a tilalom kihirdetése után kérelmezték, hogy kapjon oltalmat egyik kedvensajtuk, de a kérésüket elutasították.

5. Sült pók - Kambodzsa

Azok, akik kóstolták, azt mondják a fejének sült disznóhús íze van, a pók teste pedig inkább a gesztenye ízére hajaz.

 

Te melyik érdekességet kóstolnád meg? Ha maradnál a pizza-hambi kombónál, ránk számíthatsz! Rendeld meg kedvenced a Falatozzról!

Ajánlott cikkek
A Disneyland legmenőbb finomságai
Olvass tovább
Furcsa tudnivalók az ételekről
Olvass tovább