1. Ambrózia saláta - Amerika
Ez a saláta minden, csak nem diétás. Fő hozzávalói különböző, tetszés szerint kiválasztott gyümölcsök, amiket összekevernek ízesített mályvacukorral és összekevernek tejszínkabbal.
2. Agyból készült curry - India
A "Bheja Curry" egy currys ragu, aminek a fő hozzávalója a kecskeagy.
3. Ananász szendvics - Dél-Afrika
A kulcs az egyszerűségben rejlik: vékony ananász szeletek két szelet kenyér között. Jó étvágyat!
4. Kukacos sajt - Olaszország
A "Casu Marzu" nevű sajt közepe puha és folyós, a benne tanyázó kukacok miatt. A finomság eredete a Szardínia sziget, ahol az ottaniak tonnaszámra fogyasztották ezt a különlegességet, egészen addig, amíg be nem tiltották 1962-ben. A sajt elfogyasztása ugyanis veszélyes, mert a kukacok túlélhetik az elfogyasztásukat, és életben maradhatnak a bélrendszerben.
Semmi pánik, Magyarországon nem találkozhatsz a közértben a Casu Marzu-val, mert a szigorú előírások miatt az egész Európai Unióban tiltott a sajt készítése és forgalmazása. A szardíniaiak a tilalom kihirdetése után kérelmezték, hogy kapjon oltalmat egyik kedvensajtuk, de a kérésüket elutasították.
5. Sült pók - Kambodzsa
Azok, akik kóstolták, azt mondják a fejének sült disznóhús íze van, a pók teste pedig inkább a gesztenye ízére hajaz.
Te melyik érdekességet kóstolnád meg? Ha maradnál a pizza-hambi kombónál, ránk számíthatsz! Rendeld meg kedvenced a Falatozzról!