0
Főoldal Trónok Harca receptek

Trónok Harca receptek


Így néz ki egy autentikus Trónok Harca menü, Falatozz.hu módra!

Kattints az ételekre a pontos receptekért, amelyeket némi konyhai tudással te is könnyűszerrel elkészíthetsz!


Gesztenyeleves

A Királyok csatája című könyvben fájdalmas részletességgel élhetjük bele magunkat a nemesek lakomázásába:
„Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amelyre lehetetlenség nemet mondani. Krémes gesztenyelevessel kezdtek, ropogós meleg kenyérrel, valamint almával és fenyőmaggal dísztett zöldekkel.”


gesztenyeleves
Tovább a recepthez


Báránysült

A Trónok harca című első regényben mindenki kedvence, a kisnövésű, ám annál nagyobb szájú Tyrion kérésére a sorozatból is emlékezhetünk:
„Egy báránysült jól esne… Talán egy tál borsóval, hagymával, frissen sütött vajas kenyérrel, leöblítve egy kancsó forralt borral. Vagy sörrel, ha az egyszerűbb. Próbálok nem túlságosan különöset kérni.”


báránysült
Tovább a recepthez


Sansa kedvenc citromtortája

A csinos Sansa Stark édességfüggőségéről már az első regényből értesülhettünk, de a sorozat negyedik évadjában is kijelenti, hogy a citromtorta a kedvence:
„Sansa annyira tele volt, hogy nem tudott megbirkózni kettőnél több kis citromtortával, pedig igazán szeretett volna.”

citromtorta
Tovább a recepthez


A Vén Medve forralt bora

Ezt a sok finomságot pedig – szintén a Királyok csatájában említett – forralt borral lehet a legeredetibb módon kísérni, méghozzá az Éjjeli Őrség parancsnokának verziójával.
„A Vén Medve specialitása a forralt bor volt. Rengeteg fahéj, szerecsendió és méz, egy cseppel sem több. Mazsola, diófélék és szárított bogyók, de semmi citrom, ez a legmagasabb fokú déli eretnekség…”

forralt bor
Tovább a recepthez