Trónok Harca receptek


Így néz ki egy autentikus Trónok Harca menü, Falatozz.hu módra!

Kattints az ételekre a pontos receptekért, amelyeket némi konyhai tudással te is könnyűszerrel elkészíthetsz!


Gesztenyeleves

A Királyok csatája című könyvben fájdalmas részletességgel élhetjük bele magunkat a nemesek lakomázásába:
„Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amelyre lehetetlenség nemet mondani. Krémes gesztenyelevessel kezdtek, ropogós meleg kenyérrel, valamint almával és fenyőmaggal dísztett zöldekkel.”


gesztenyeleves
Tovább a recepthez


Báránysült

A Trónok harca című első regényben mindenki kedvence, a kisnövésű, ám annál nagyobb szájú Tyrion kérésére a sorozatból is emlékezhetünk:
„Egy báránysült jól esne… Talán egy tál borsóval, hagymával, frissen sütött vajas kenyérrel, leöblítve egy kancsó forralt borral. Vagy sörrel, ha az egyszerűbb. Próbálok nem túlságosan különöset kérni.”


báránysült
Tovább a recepthez


Sansa kedvenc citromtortája

A csinos Sansa Stark édességfüggőségéről már az első regényből értesülhettünk, de a sorozat negyedik évadjában is kijelenti, hogy a citromtorta a kedvence:
„Sansa annyira tele volt, hogy nem tudott megbirkózni kettőnél több kis citromtortával, pedig igazán szeretett volna.”

citromtorta
Tovább a recepthez


A Vén Medve forralt bora

Ezt a sok finomságot pedig – szintén a Királyok csatájában említett – forralt borral lehet a legeredetibb módon kísérni, méghozzá az Éjjeli Őrség parancsnokának verziójával.
„A Vén Medve specialitása a forralt bor volt. Rengeteg fahéj, szerecsendió és méz, egy cseppel sem több. Mazsola, diófélék és szárított bogyók, de semmi citrom, ez a legmagasabb fokú déli eretnekség…”

forralt bor
Tovább a recepthezFalatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek