Dunaújváros egyik gasztronómiai ékköve és egyben egyik legrégebbi éttermében magyaros és a nemzetközi ételek is képviselik magukat az igényes étlapon, nem beszélve a hatalmas italválasztékról. Nagy terei és ideális elrendezése miatt kiváló családi, esküvői és céges rendezvényhelyszín, de az ételkiszállítás is gördülékenyen üzemel, ráadásul folyamatos akciókkal. Ami a kiszolgáláson, a tálaláson és az ételeken is látszik, az a minőség és a törekvés. Az étlapon ugyanúgy megtalálhatóak a pizzák kétféle méretben, mint az előételek, levesek, frissensültek, kemencés ételek, tálak és desszertek, egyszóval minden kategória és ízlés képviseli magát.
Étlap
összes kategória kinyitása
Étterem sztárjai
Tatár beefsteak bélszínből
A tradicionálisan közkedvelt előételt a marha érlelt nemes húsából készítjük. Hozzá helyi kereskedőktől beszerzett zöldségeket és lilahagymát kínálunk, frissen pirított kenyérrel, melyet vajrózsával tehet még ízletesebbé.
BBQ sült oldalas petrezselymes burgonyával
Bécsi bundába panírozott óriás rántott szelet
A 40dkg sertéshúsból vágott szeletet bécsi bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük, citrommal díszítjük és hagymás burgonyasalátával tesszük az asztalra. Nagyságából adódóan ember legyen a talpán, aki egy szuszra megeszi.
A roston sütött tarjaszeletet bőven fokhagymázva készítjük, kakastaréjjal díszítjük, a burgonya mellé bogyiszlói paprikát és lyoni hagymakarikát teszünk.
Kemencében sült kacsacomb
Almás, pezsgős káposztával és pirított burgonyával, a nagymamától megszokott konfitált kacsacombot kínáljuk azoknak, akik a falusi ízeket kedvelik.
Laci betyár kedvence lángosra tálalva
Hirtelen pirított sertéshús csíkokat paprikás, paradicsomos, erős, pikáns raguval készítjük, friss házi lángos közé tálaljuk, tetejét fűszeres tejföllel megkenjük.
A konfitált libamájat saját zsírjában uborkával, paradicsommal, paprikával, lilahagymával tálaljuk, mellé házi pizzakenyeret kínálunk.
Roston sült kecskesajt
Az egyedi ízvilágú sajtot pirított kenyérszeleteken, zöldsalátával, almával, dióval és mézzel tálaljuk.
Tatár beefsteak bélszínből
A tradicionálisan közkedvelt előételt a marha érlelt nemes húsából készítjük. Hozzá helyi kereskedőktől beszerzett zöldségeket és lilahagymát kínálunk, frissen pirított kenyérrel, melyet vajrózsával tehet még ízletesebbé.
Leves
Borjúgulyás lángossal takarva
Friss borjúhússal könnyedebbé tettük a hagyományos gulyáslevest, de ízvilágában megegyezik azzal.
Bugaci húsgombócleves lángossal takarva
A klasszikus dunaújvárosi leves friss zöldségekből, tejföllel pikánsan készítjük, hozzá frissen sütött lángost kínálunk.
Harcsa halászlé
Magyar szürkeharcsa filéből készítjük, friss házi pizzakenyeret kínálunk hozzá.
Leves húsmentesen étkezőknek, ételérzékenyeknek
Napi zöldségfélékből készítjük jellegének megfelelően fűszerezve tesszük ízletessé.
Nagymama vasárnapi húslevese cérnametélttel
A gyöngyöző húslevest orja csontból főzzük, zöldségekkel gazdagítva.
Nagymama vasárnapi húslevese daragaluskával
A gyöngyöző húslevest orja csontból főzzük zöldségekkel gazdagítva.
Nagymama vasárnapi húslevese májgombóccal
A gyöngyöző húslevest orja csontból főzzük zöldségekkel gazdagítva.
Főétel
BBQ sült oldalas petrezselymes burgonyával
Bécsi bundába panírozott óriás rántott szelet
A 40dkg sertéshúsból vágott szeletet bécsi bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük, citrommal díszítjük és hagymás burgonyasalátával tesszük az asztalra. Nagyságából adódóan ember legyen a talpán, aki egy szuszra megeszi.
Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Borjúpörkölt galuskával
A paraszti konyha remekét friss házi galuskával kínáljuk, hozzá válasszon savanyúságaink közül.
A marhapofa húsát konfitálással készítjük, vörösboros mártással és házi burgonyagombóccal tálaljuk.
Cigánypecsenye hasábburgonyával
A roston sütött tarjaszeletet bőven fokhagymázva készítjük, kakastaréjjal díszítjük, a burgonya mellé bogyiszlói paprikát és lyoni hagymakarikát teszünk.
Csirkemellfilé panko morzsában
Aranysárgára sütve, rizi-bizivel tálalva.
Fokhagymás rántott tarja
Házi sült burgonyával, a különleges rántott húst kedvelőknek ajánljuk.
Ínyenc sertéskaraj
A sertés nemes húsát sajttal, sonkával töltve bundázottan sütjük aranysárgára, sajttal megszórjuk és házi sült burgonyával tálaljuk.
Kemencében sült kacsacomb
Almás, pezsgős káposztával és pirított burgonyával, a nagymamától megszokott konfitált kacsacombot kínáljuk azoknak, akik a falusi ízeket kedvelik.
Komáromi csirkemell
A libamájjal, póréhagymával, sajttal töltött csirkemellet aranysárga köntösben sütjük, hozzá fűszeres tejfölt és házi sült burgonyát adunk.
Laci betyár kedvence lángosra tálalva
Hirtelen pirított sertéshús csíkokat paprikás, paradicsomos, erős, pikáns raguval készítjük, friss házi lángos közé tálaljuk, tetejét fűszeres tejföllel megkenjük.
Lassan sütött sertéscsülök egészben
Az alacsony hőfokon sütött csülköt ropogósra sütjük, hozzáillő steak burgonyával és lyoni hagymával tálaljuk.
Olívabogyós marhapofa
A lassan sütött marhapofát grill zöldségekkel tálaljuk.
Kedvelt saláta féle, előételként is fogyasztható, de a húst mellőzőknek főételként is ajánljuk.
Savanyúság
Bolgár saláta
Házilag készített vegyes salátát reszelt sajttal fedjük be.
Csemegeuborka
Házi káposztasaláta
Paradicsomsaláta
Tejfölös uborkasaláta
Uborkasaláta
Palacsinta
Házi lekvárral készült palacsinta
1db
Kakaós palacsinta
1db
Nutellás palacsinta
1db
Túrós palacsinta
1db
Desszert
Császármorzsa meglepetés lekvárral
Tradicionális osztrák édesség, ahogyan Ferenc József szerette.
Csokoládé szuflé
Vanília fagylalttal, gyümölcs öntettel kínáljuk, akár egy friss kávé mellé is ajánljuk.
Saját készítésű túrógombóc
A panko morzsába forgatott, édes tejföllel bolondított gombócokat gyümölcsöntettel tesszük még élvezhetőbbé.
Somlói galuska
A magyar konyha méltán közkedvelt desszertje hagyományos módon elkészítve.
Üdítő
Canada Dry
0,25l
Canada Dry
0,25l
Fanta
1,75l
Pepsi
1,75l
Pepsi
2,25l
Rostos üdítő
1l
Szentkirályi ásványvíz
0,5l
Szentkirályi ásványvíz
0,75l
Sör
Edelweiss szűretlen búza
0,5l - üveges
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Heineken alkoholmentes
0,33l - üveges
Soproni
0,5l - dobozos
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Bor
Varga pincészet cabernet sauvignon
1,5l - száraz
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Varga pincészet kékfrankos
1,5l - félédes
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Varga pincészet muskotály
1,5l - félédes
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Varga pincészet olaszrizling
1,5l - száraz
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
Pezsgő
Pezsgő
0,75l
Alkoholt csak 18 éven felüliek rendelhetnek!
0 tétel a kosárban
0 Ft
Aranyhordó Étterem és Pálinkaház ismertető
A Dunaújváros területén található étterem és pálinkaház ebédre és vacsorára egyaránt kiváló alternatívákat nyújt. Ételrendelés esetén ízlésednek megfelelően választhatsz, hogy könnyed vagy laktató, húsos vagy zöldséges ízeket kívánsz inkább, a pizzák 30cm-es és 50cm-es méretben rendelhetőek. Az étteremnél kapható előétel, saláta, halétel, leves, tészta, saláta és desszert is, hogy mindenki találjon kedvére valót.