Túrógombóc

Desszert

Túrógombóc
Kép forrása: http://gordonblog.hu/

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 darab tojás
  • 13 dkg búzadara
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • tejföl
Elkészítési idő: 40 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Túrógombóc házhoz szállítással: 720 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Alaposan törjük szét a túrót, és válasszuk szét a tojásokat. A túrót keverjük össze a tojások sárgájával, a búzadarával és egy csipet sóval, majd hagyjuk állni 1-2 órát, hogy megdagadjon a búzadara.

 

Közben kevés olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, majd vegyük le a tűzről, és tegyük félre.

 

Ha kellőképpen megduzzadt a búzadara a masszában, adjuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét, majd óvatosan keverjük össze. Vízes kézzel formáljunk belőle gombócokat.  Forraljunk fel enyhén sós vízet, és a lobogó vízben főzzük meg őket. Akkor tudjuk, hogy már jók, ha feljönnek a víz felszínére.

 

Porcukorral meghintve, tejföllel tálaljuk. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek