Desszert
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Somlói galuska házhoz szállítással: 2 070 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Hozzávalók:
- 9 darab tojás
- 12 dkg finomliszt
- 22 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg darált dió
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 4 dl tej
- 1 darab vaníliarúd
- 2 tábla étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 40 gramm mazsola
- 1.5 dl rum
- tejszínhab
Elkészítés
Először is áztassuk bele a mazsolát a rumba, majd tegyük félre. Ezután készítsük el a piskótát. Válasszunk szét hat tojást, majd verjük fel a sárgáját a 7 dkg cukorral, a fehérjét pedig 5 dkg cukorral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukros tojássárgáját, és jól dolgozzuk össze. Ezután óvatosan öntsük hozzá a kemény tojáshabot. Osszuk három részre a tésztát, az egyikbe keverjük bele a kakóport, a másikba 10 dkg darált diót, a harmadikat pedig hagyjuk natúran. Süssük meg mind a három tésztát, külön-külön.
Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Három tojás sárgáját verjünk fel 10 dkg cukorral, majd adjunk hozzá 4 dl tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét, végül vízgőz felett főzzük krém állagúra. A csokoládés krémhez szintén vízgőz felett megfőzzük az összetört étcsokoládét, a tejszínt és a vajat.
Vágjuk mind a három tésztát kockákra, majd egy nagy tálba tegyük bele a felét, úgy, hogy jól elkeverdjen a három fajta tészta. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsola felével és a maradék dió felével, majd öntsük rá a vanília krém és a csokoládé krém felét. Erre tegyük rá a maradék piskótakockákat, majd szórjuk meg a maradék mazsolával és dióval, és ismét öntsük rá a krémeket.
Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.