Somlói galuska

Desszert

Somlói galuska
Kép forrása: http://www.femina.hu/

Hozzávalók:

  • 9 darab tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 22 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 40 gramm mazsola
  • 1.5 dl rum
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 100 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Somlói galuska házhoz szállítással: 650 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is áztassuk bele a mazsolát a rumba, majd tegyük félre. Ezután készítsük el a piskótát. Válasszunk szét hat tojást, majd verjük fel a sárgáját a 7 dkg cukorral, a fehérjét pedig 5 dkg cukorral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukros tojássárgáját, és jól dolgozzuk össze. Ezután óvatosan öntsük hozzá a kemény tojáshabot. Osszuk három részre a tésztát, az egyikbe keverjük bele a kakóport, a másikba 10 dkg darált diót, a harmadikat pedig hagyjuk natúran. Süssük meg mind a három tésztát, külön-külön.

 

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Három tojás sárgáját verjünk fel 10 dkg cukorral, majd adjunk hozzá 4 dl tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét, végül vízgőz felett főzzük krém állagúra. A csokoládés krémhez szintén vízgőz felett megfőzzük az összetört étcsokoládét, a tejszínt és a vajat.

 

Vágjuk mind a három tésztát kockákra, majd egy nagy tálba tegyük bele a felét, úgy, hogy jól elkeverdjen a három fajta tészta. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsola felével és a maradék dió felével, majd öntsük rá a vanília krém és a csokoládé krém felét. Erre tegyük rá a maradék piskótakockákat, majd szórjuk meg a maradék mazsolával és dióval, és ismét öntsük rá a krémeket.

 

Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.

 

 

 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek