0
Főoldal Receptek Somlói galuska

Somlói galuska

Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft

Meg is rendelheted azonnal!
Somlói galuska házhoz szállítással: 1 860 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)

Hozzávalók:

  • 9 darab tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • 22 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 darab vaníliarúd
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 40 gramm mazsola
  • 1.5 dl rum
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 100 perc

Elkészítés

Először is áztassuk bele a mazsolát a rumba, majd tegyük félre. Ezután készítsük el a piskótát. Válasszunk szét hat tojást, majd verjük fel a sárgáját a 7 dkg cukorral, a fehérjét pedig 5 dkg cukorral. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a cukros tojássárgáját, és jól dolgozzuk össze. Ezután óvatosan öntsük hozzá a kemény tojáshabot. Osszuk három részre a tésztát, az egyikbe keverjük bele a kakóport, a másikba 10 dkg darált diót, a harmadikat pedig hagyjuk natúran. Süssük meg mind a három tésztát, külön-külön.

 

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Három tojás sárgáját verjünk fel 10 dkg cukorral, majd adjunk hozzá 4 dl tejet és a vaníliarúd kikapart belsejét, végül vízgőz felett főzzük krém állagúra. A csokoládés krémhez szintén vízgőz felett megfőzzük az összetört étcsokoládét, a tejszínt és a vajat.

 

Vágjuk mind a három tésztát kockákra, majd egy nagy tálba tegyük bele a felét, úgy, hogy jól elkeverdjen a három fajta tészta. Ezután szórjuk meg a lecsepegtetett mazsola felével és a maradék dió felével, majd öntsük rá a vanília krém és a csokoládé krém felét. Erre tegyük rá a maradék piskótakockákat, majd szórjuk meg a maradék mazsolával és dióval, és ismét öntsük rá a krémeket.

 

Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.