Hamburger
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- grill fűszerkeverék
- só
- bors
- 4-5 darab hamburger zsemle
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ketchup
- 2 teáskanál mustár
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 4-5 szelet jégsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2-3 darab paradicsom
Elkészítés
Először is készítsük el a hamburgerszószt. Keverjük össze a majonézt, a ketchupot, a mustárt, a fokhagymaport, két csipet borsot és ízlés szerint sót. Ha jól elkevertük, tegyük hűtőbe.
A pulykamellet vágjuk körülbelüle akkora szeletekre, mint a hamburger zsemle. Az olívaolajba keverjünk ízlés szerint sót, borsot és grill fűszerkeveréket, és kenjük be vele a pulykamell szeleteket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. A félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.
A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjuk szeletekre, az lilahagymát pucoljuk meg, és azt is vágjuk vékony szeletekre, a saláta leveleket pedig kisebb darabokra.
Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. Kenjük meg a zsemlét a szósszal, majd helyezzünk rá egy szelet grillezett pulykamellet, 1-2 karika lilahagymát és paradicsomot, majd 1-2 szelet jégsalátát. Egy kevés szószt öntsük a tetejére is, végül tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.