Milánói pizza

Pizza

Milánói pizza
Kép forrása: http://www.foodlve.com/

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg szeletelt gépsonka
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 25 dkg mozzarella sajt
Elkészítési idő: 90 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Milánói pizza házhoz szállítással: 1 640 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk kelni 30-40 percig.

 

Közben készítsük el a milánói ragut. Aprítsuk fel a vöröshagymát és zúzzuk össze a fokhagymát. A gépsonkát vágjuk csíkokra, a gombát pedig vékony szeletekre. Hevítsük fel az olívaolajat, majd ha forró, kezdjük el rajta dinsztelni a hagymát, ezután adjuk hozzá a sonkát és a gombát. Ízesítsük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Pár perc alatt pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot és az egy teáskanál cukrot, majd forraljuk össze. Ha szükséges, vízzel higíthatjuk. Mikor elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni kicsit.

 

Ha megkelt a tészta, szórjunk egy kevés lisztet a munkafelületre, és kezdjük el rajta nyújtani. Olyan alakúra nyújtsuk a tésztát, amilyen alakú tepsiben szeretnénk sütni a pizzánkat. Kenjük ki olajjal a tepsit, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.

 

A mozzarella sajtot reszeljük le. Kenjük meg a tésztát a milánói raguval, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

 

Előmelegített sütőben, 220 fokon (légkeveréses sütőben 200 fokon), 15-20 perc alatt süssük készre a pizzát, majd szeletekre vágva, forrón tálaljuk. 

 


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek