Hamburger
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 4-5 darab hamburger zsemle
- 4 darab jégsaláta levél
- 1 darab paradicsom
- 10 dkg bab
- 10 dkg csemegekukorica
- 1 darab zöldpaprika
- 1 darab erős paprika
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A babot áztassuk be egy éjszakára, majd másnap főzzük meg. Ha megpuhult, csepegtessük le, és hagyjuk teljesen megszáradni.
A húspogácsához vágjunk fel egy hagymát apró darabokra, majd kevés olajon pirítsuk meg. Keverjük össze egy tálban a hideg darálthúst a hagymával és ízlés szerint sóval, illetve borssal. Formáljunk belőlük lapos hamburgereket, majd grillrácson süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük meg az alját is. A félbevágott hamburger zsemlék belsejét is pirítsuk meg rajta egy kicsit.
A petrezselymet vágjuk apróra, a kukoricát csepegtessük le, a paprikát, a hagymát és a paradicsomot, vágjuk apró kockákra, az erős paprikát pedig vékony szeletekre. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, majd pirítsuk meg zöldségeket, a babot is beleértve, és keverjük hozzá a petrezselymet is.
Ezután már csak össze kell állítanunk a hamburgereket. A zsemle alsó felére helyezzünk egy saláta levelet, majd tegyük rá a húspogácsát és az olívaolajos, pirított zöldségeket, végül pedig tegyük rá a hamburger zsemle tetejét is.