Marlenka

Desszert

Marlenka
Kép forrása: http://csokipari.hu/

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg méz
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg vaj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet só
  • 80 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
  • 25 dkg darált dió
Elkészítési idő: 120 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 800 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Marlenka házhoz szállítással: 470 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Vízgőz felett keverjük össze a vajat, a kristálycukrot és 15 dkg mézet, majd adjuk hozzá a tojásokat, és addig kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Ezután hagyjuk kihűlni. A szódabikarbónát keverjük jól össze az ecettel, majd adjuk hozzá a kihűlt masszához, végül keverjük hozzá a lisztet is.

 

A tésztát osszuk hat részre, majd nyújtsuk ki mindet körülbelül 2 mm vastag lapokra, és egyesével süssük ki őket sütőpapírral lefedett sütőlapon 180 fokon, 5-6 perc alatt. Sütés előtt villával, vagy hústűvel szúrkáljuk meg a tésztalapokat, hogy ne púposodjanak fel. 

 

A krémhez a tejfölt gépi habverővel verjük kemény habbá, majd adagoljuk hozzá a porcukrot, a maradék mézet és a vaníliás cukrot, ezután adjuk hozzá a habfixálót is, és végül óvatosan keverjük bele 15 dkg darált diót. 

 

A torta összeállításakor az alsó tésztalapot kenjük meg a krémmel, majd helyezzük rá a következő lapot, azt is kenjük meg, és ismételjük addig, míg el nem fogynak a tésztalapok. Az utolsó tésztalap tetejét is kenjük meg, illetve a torta oldalát is, majd szórjuk meg a maradék darált dióval a tetejét és az oldalát is. A kész tortát fedjük le, és 1-2 napra hagyjuk állni, hogy jól megpuhuljon. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek