Marhapörkölt

Készétel

Marhapörkölt
Kép forrása: http://www.femina.hu/

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 2-3 evőkanál pirospaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • bors
  • 1 teáskanál egész köménymag
  • víz
Elkészítési idő: 220 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 2 300 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Marhapörkölt házhoz szállítással: 1 680 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Vágjuk fel a vöröshagymát apróra, a marhahúst pedig kockákra. Hevítsük fel a sertészsírt egy hőálló edényben, majd dinszteljük meg rajta a hagymát, és dobjuk rá a húst. Ha mindenhol kifehéredett, ízesítsük sóval és a pirospaprikával. Keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a köménymagot és ízlés szerint borsot, majd fedő nélkül főzzük alacsony langon 2-3 órán keresztül, folyamatosan ellenőrizve, hogy kell-e még hozzá vízet adni, ha igen öntsünk rá még 1-2 decilitert, és keverjük meg.

 

Mikor már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot és paprikát, és a zúzott fokhagymát. Főzzük addig, míg a zöldségek és a hús is teljesen puha lesz, vegyük le a tűzről, majd melegen tálaljuk a pörköltet.


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek