Mákos guba vanília öntettel

Desszert

Mákos guba vanília öntettel
Kép forrása: http://www.femina.hu/

Hozzávalók:

  • 7-8 darab kifli
  • 1.6 liter tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg vaj
  • 5 darab tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 darab vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
Elkészítési idő: 70 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 1 600 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Mákos guba házhoz szállítással: 700 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Két tojást válasszunk szét, a sárgáját keverjük össze egy liter tejjel, majd keverjük bele a mézet és a vaníliás cukrot, és forrásig melegítsük. Közben karikázzuk fel a kifliket, és tegyük őket egy nagy tálba. Ha elkészült a tojásos-cukros tej, öntsük rá a kifli szeletekre, majd óvatosan keverjük össze, hogy mindenhol megázzon a kifli. Ezután öntsük le róla felesleges folyadékot. A mákot keverjük össze a porcukorral, majd szórjuk a kiflikre, és óvatosan forgassuk át. A kész mákos gubát tegyük egy kivajazott tepsibe, majd előmelegített sütőben 170 fokon 15-20 percig süssük készre.

 

Közben készítsük el a vanília öntetet. Válasszunk szét három tojást, a sárgáját a liszttel, egy deciliter tejjel és a cukorral keverjük össze, majd adjuk hozzá a kikapart vaníliarúd belsejét. A maradék, öt decilier tejet forraljuk fel, majd folytonos kevergetés mellett, adjuk hozzá a sárgájás krémet. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. 


Falatozz.hu Blog

Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
Magyar győzelem a rangos tortaversenyen
Büszkék lehetünk Vargáné Orbán Anikóra, a mézeskalácsairól híres háromgyerekes anyukára, aki nemrég megnyerte a Cake Masters Awards cukormázas tortadíszítés kategóriáját.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek