Lasagne

Egytál étel

Lasagne
Kép forrása: http://www.phemomenon.com/

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 gramm sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 liter tej
  • 6-7 evőkanál finomliszt
  • szerecsendió
  • 50 dkg lasagne tészta
  • 25 dkg parmezán sajt
Elkészítési idő: 120 perc
Körülbelüli költség 4 főre: 3 200 Ft
Meg is rendelheted azonnal!
Lasagne házhoz szállítással: 1 570 Ft
(Az étel átlagos ára a Falatozz.hu-n. Az ár éttermenként eltérhet!)
Rendelés

Elkészítés

Először is készítsük el a bolognai ragut. Vágjuk fel apró darabokra a vöröshagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát, majd forró olajban kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát. Ha üveges lett a hagyma, tegyük bele a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint az oregánóval és a bazsalikommal, majd tegyük bele a fokhagymát. Pároljuk nagyjából negyed órán keresztül, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Forraljuk össze, közben kóstolgassuk, ha kell még, fűszerezzük.

 

Ezután készítsük el a besamel mártást. Olvasszuk fel a vajat, sűrű kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet. Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha homogén, hígabb besamel mártást kaptunk, vegyük le a tűzről, tegyük félre.

 

Reszeljük le a parmezánt. Vajazzuk ki a tepsit, majd tegyünk az aljára a bolognai raguból. Ezután helyezzünk rá egy sor lagagne tésztát, majd öntsünk rá egyenletesen a besamel mártásból, majd megint a bolognai raguból, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ezt ismételjük meg addig, míg el nem fogynak az alapanyagok, úgy, hogy a legfelső lasagne tészta sorra még jusson a besamelből is és a bolognai raguból is, a reszelt sajtból pedig kétszer annyi kerüljön a lasagne legtetejére, mint amennyit a sorok közé szórtunk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 50-60 perc alatt süssük aranybarnára. 


Falatozz.hu Blog

Az allergia és az ételintolerancia nem ugyanaz
Egyre több vendéglátóhely étlapján olvasható, hogy az adott étel glutén- vagy laktózmentes, illetve pontosan milyen allergéneket tartalmaz. Tisztába tesszük az ezzel kapcsolatos fogalmakat.
Furcsa tudnivalók az ételekről
Öt remek konyhai tipp, amely megkérdőjelez mindent, amit eddig gondoltál bizonyos ételekről. Valamint egy bónusz tény a fügéről, amit nem akartál megtudni.
További bejegyzések >
Információ
Ügyfélszolgálat
Rólunk
Saját fiók
Cikkek